RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Mňamka. Plněné bramborové knedlíky jsou vždy oblíbenou pochoutkou

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Mňamka. Plněné bramborové knedlíky jsou vždy oblíbenou pochoutkou

 

Těsto na knedlíky: 1 kg ve slupce vařených a oloupaných brambor, 30 dkg hrubé mouky, 2 vejce,
1 lžička soli

Náplň: 30 dkg uzeného masa nebo šunky, 10 dkg anglické slaniny, 1 menší cibule, sádlo podle potřeby, sůl, mletý pepř, nasekaná petrželka
2 cibule, sádlo

Uvařené brambory rozstrouháme, smícháme s vejci, moukou a solí. Podle potřeby přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu nakrájenou cibulí orestujeme na sádle. Přidáme nasekané maso nebo šunku a opečeme. Přimícháme petrželku a koření. Necháme vychladit. Z těsta uždibujeme kousky, rozmáčkneme do placičky, naplníme směsí, zabalíme do knedlíků a vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme cca 10 minut, podle velikosti knedlíků. Hotové knedlíky polijeme sádlem s opečenou cibulkou a jako přílohu dáme kysané zelí.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

Komentáře

komentářů