TÝDEN NA RADNICI (31): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (31): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Kratší týden plný nabírání intenzity.
Ohňostroj města byl koncipován jako začátek stoletých oslav vzniku republiky. Vyšlo počasí a tak i snímky, publikované na různých webech, se moc líbily. Máme tady dobré a ještě lepší fotografy. A srovnání lajků i otevření portálu na našem webu města byly početně hodně vysoko. A spolu s fotkami z výstupu na Boubín myslím i měsíčně rekordní. Díky.

Rada města tento týden nebyla. Zato přípravy důležitých materiálů – tak toho bylo dost.
Ale nejdříve jsme byli na gratulaci u Jana Bendy. V 92 létech vypadá jak fyzicky, tak i duchem fantasticky, určitě i díky velké pomoci širší rodiny.

Podepsal jsem několik školských grantů na úrovni kraje, tedy jejich podání. Opravdu naše vedení základních a mateřských škol, ředitelky a ředitel, pracují vzorně. A jsou domluveni mezi sebou a se středními školami o pomoci ve stravování. V měsících květnu až srpnu budou rozkopány jídelny v ZŠ TGM a MŠ Mírová a ZŠ Smetanova bude dělat sociály. To musí na konci školního roku klapat. Domluva je klíčová.

S kanceláří arch. Kročáka jsme projednali připomínky odborů a rady města ke studii „starého sídliště“. Hlavně se jednalo o umístění kontejnerů a design odpadových boxů. Jenom připomínám, že se tam našlo 130 dalších parkovacích míst, to je dvojnásob současného stavu. Klobouk dolů před jeho mladými architekty, jejich pracovitostí i erudicí v realizaci a konkretizaci projektu. Uznávám takové typy lidí co „nežvaní o něčem a ničem“.

Projekt bude představen občanům ve čtvrtek 1. února v 17 hodin v Městském kulturním středisku k připomínkám. Vytipovali jsme další oblasti města k vzájemné spolupráci. Jedná se hlavně o letní kino a arboretum, prostor Rafaelu, kolem Volyňky, příjezd do města od hranic, náves v Pravětíně, rokle, atd.

A podepsal jsem také s nimi dohody na tři projektové práce na Sojčáku. Hlavně v oblasti parkování. Letos bychom chtěli mít hotovo nové parkoviště na Mírové. Na prezentaci projektu Vás pozveme ve čtvrtek 1. března od 17 hodin do Městského kulturního střediska.

Osobně i profesně sehraný odbor investic a údržby městského úřadu, vedený šéfem Michalem Jančem, na pravidelné poradě u místostarosty Lukáše Sýse a radního Zdeňka Kutila naprosto detailně zpracoval plán výstavby a oprav ve městě. Jsou tam termíny a osobní odpovědnost. Nástřel si přečtěte ve Vimperských novinách. A bude to vše pod tvrdou kontrolou. Nás i Vás. Je v tom řád a směr, co jsme slíbili.

Ale všechno se nestačí udělat, dluhů je tu na léta…
Děláme na možných grantech, krajských i těch vyšších. Vyšel nám tartan, čekáme na přechody u Tesca a na Pražské atd.
Myslím, že jste poznali, že jsme praktici.
Žádné krásné řeči a “úsměvy sekretárok“. Někdy si to i pořádně vyříkáme mezi sebou, někdy s úředníky. Ale je to vždy na férovku.

Mluvíme s Vámi na rovinu bez vylepšování a zastupování mediálními poradci.
Držte nám palce, díky.

Pavel DVOŘÁK

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře