TÝDEN NA RADNICI (30): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (30): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Hodně štěstí
Krátký třídenní týden na radnici byl hlavně o plnění úřednických povinností. Denně mám v kanceláři připraveny v podpisové knize několik nebo i několik desítek dokumentů k podpisů. Většinou jsou to různé smlouvy, dekrety na byt, usnesení a další, pestrostí nutné byrokracie, co nám k životu předepisují zákony. A také rozhodnutí samosprávy, což jsou hlavně každotýdenní rozhodnutí rady města.

Rada zasedala ve čtvrtek 28. prosince. Poslední v tomto roce, ale nebyla žádná slavnostní. Trvala přes tři a půl hodiny.

Jak vůbec, pro nezúčastněné, program takové schůze vypadá? Po kontrole plnění schůze minulé jsou na programu finance. Teď hlavně pro dokončení vyúčtování tohoto roku. Chodí ještě nějaké peníze od státu, něco se musí zaplatit. Pak jsou to věci s pozemky, různé nájmy, jednoduché smlouvy, třeba se společnost E.ON. Také jsme prodloužili pronájem pro oddíl boxu TJ Šumavan na 10 let. Plochu v TKB potřebují pro svojí činnost a možnost podání grantů. Z investic tam bylo jenom smlouva o obnově městských hradeb.

Pak rada města schválila program prevence kriminality. Hodně zajímavý dokument. Pro nás hlavní zpráva, že ubylo problematických situací, dokonce i pocit bezpečnosti se zlepšil. Každý si to může zhodnotit jak chce, ale čísla i další údaje, srovnatelné se zprávami minulých let, jsou fakt lepší. Dokument bude v příštím týdnu vyvěšen na webových stránkách města. Zkuste se do toho podívat. Mne osobně zajímá drogová scéna. Snad je klidnější, tvrdých drog je méně a v městě se „nevaří“.

Sazebník úhrad za poskytování informací, tedy režie, kterou si úřad může účtovat, i poplatky za inzerci ve Vimperských novinách prošly hladce, třeba i proto, že změny byly kosmetické.

Tajemník tam měl sérii věcí pro připravované zákony o ochraně osobních údajů. Je to jedna z „šíleností“ EU. Ale ono to vychází i z dnešní světové situace, terorismu, z různých hodně dobře promyšlených podvodů v oblasti kybernetiky, vydírání, šikany a já ani nevím, co všechno se s oblasti kriminality dá dělat.

A jedna a hlavní zpráva, ke které se budeme vracet v příštím roce mockrát. Finanční situace města je stabilní, máme to pod pozitivním řízením. A i díky našim systémových rozhodnutím je „zaděláno“ na realizaci hodně důležitých věcí, projektů.

Vážení spoluobčané, nejdůležitější pro nás všechny je osobní štěstí, štěstí blízkých. Moc to všem z radnice přejeme.
PF 2018.
Držte nám palce.

Pavel DVOŘÁK

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře