BABIČKY NÁM RADÍ: Upečte si svůj domácí chléb

BABIČKY NÁM RADÍ: Upečte si svůj domácí chléb

500g hladká mouka
300 ml mléko vlažné, nebo voda
1 kostka droždí
1 lžička kmín
1 lžička cukr
1 lžička sůl

Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku na teplém místě odpočinout.

V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou mouku (pokud chcete přidat bylinky na ochucení nebo smaženou cibulku, tak teď je ten okamžik). Potom přidáme kvásek a těsto dobře zpracujeme.

Smíchané a dobře propracované těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout. Posypeme ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou řádně uhněteme, aby se dobře spojilo a vložíme buď do formy, nebo uválíme bochánek. Můžeme zlehka potřít slanou vodou.

Připravíme si pec, rozhořením asi šesti polen. Ne dělám si srandu… 

Dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 1,5 hod při teplotě 180°C-200°C. Počítejte s tím, že se po chlebu jen zapráší! Dobrou chuť!

Text a foto: Babičky nám radí

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře