TÝDEN NA RADNICI (22): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (22): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Má dáti dal…
Ano, formulka ekonomických učebnic je nyní denně na programu kanceláře starosty. Probíráme detaily rozpočtu jednotlivých odborů, organizací. Prostě plán na práci i rozvoj města v příštím roce. Co uděláme, co se stihne, jak seženeme i utratíme peníze. Je to hodně unavující, ale zároveň povzbudivá představa rozvoje a možností města.

A znovu, už snad třetí, čtvrtý týden, zadáváme další a další zakázky na projektové práce. Tentokrát jsou to plány na parkoviště pro několik desítek aut v ulici Mírová, na kanalizaci v ulici K. Světlé a na parkoviště v ulici Čelakovského. Podepsal jsem se dohody s občany o právu stavby na rekonstrukci Čelakovského ulice. Je to nutné pro dokončení projektu, což „jaksi nebylo doděláno….“ A pak i zakázky pro obnovu kaple v Křesánově a na další památkové stavby ve městě. To půjde na dotace. Rozhodli jsme o vytvoření „odboru rozvoje“ na městě. Budou mít na starosti všechny věci kolem dotací, sledování a vypisování všech možných grantů státu, kraje, atd. Strašně důležité je i dodávání údajů, spolupráce s externími firmami. Jednoznačně nám to doporučila porada vedení radnice. Tajemník vypíše výběhové řízení, tak uvidíme, snad budeme mít šťastnou ruku.

Talent okresu 2017 se vyhlašoval tentokrát ve Vimperku. Kolem 70 dětí a studentů s výraznou schopností v různých činnostech bylo na pěkné akci oceněno. Okres má hodně talentů. Popřál jsem jim hodně vytrvalosti a štěstí. To spolu s učiteli, rodiči, trenéry a všemi ostatními může pomoci vyniknout. Jen tvrdá práce na zlepšování je hranou úspěchu či nezdaru.

Dohodl jsem se s Karlem Harazimem, který prošel místním gymplem a je nově vystudovaným architektem, na možností pořádání studentského workshopu ve Vimperku a na oslovení fakulty architektury s nabídkou studentských prací na úrovni bakalářek nebo diplomek. Vše bude organizováno městem a půjde o vytvoření studii a náčrtů zajímavých částí města. A těch je dost. Město potřebuje nové nápady, myšlenky třeba co s areálem bývalého letního kina, jak dál v lokalitě U Sloupů, u Volyňky atd. Tato myšlenka mne napadla už před léty, tak snad to vyjde.

Tak to jenom hodně krátce. Hlavní čas naší práce teď je „má dáti dal“.
Držte nám palce.

Pavel DVOŘÁK

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře