TIP NA RODINNÝ VÝLET: V Dobré Vodě budou soutěžit o nejlepší jablkový štrůdl. V programu je i ochutnávka
Spolek Šumavské cesty vás zve na třetí ročník Šumavského štrůdlování – soutěže o nejlepší jablkový štrůdl (nebo závin), které se uskuteční v sobotu 7. října v Domě sv. Vintíře v Dobré Vodě u Hartmanic.
V loňském roce, při druhém ročníku, se sice nepodařilo překročit počet vzorků z ročníku prvního v roce 2015, ale na atraktivnosti soutěže to nebylo znát – sešlo se na dvě desítky soutěžních štrůdlů. Úroveň předložených vzorků byla velmi vysoká (a chuťově moc dobrá) a porota měla co dělat, aby stihla za daný čas všechny štrůdly ochutnat a zhodnotit.
Tříčlenná porota hodnotí vzhled, vůni, chuť a také zda se štrůdl při krájení a servírování nerozpadne. Vyhodnoceno bude pět štrůdlů, které nejvíce zaujmou. Účast v porotě přislíbil již tradičně starosta Hartmanic pan Pavel Valdman.
Podmínky jsou velmi jednoduché – hlásit předem se nikam nemusíte. Stačí, když v sobotu 7. října odpoledne přinesete dva rukávy jablečného štrůdlu (závinu) přes délku plechu do Domu sv. Vintíře v Dobré Vodě – viz program. Ke všem vzorkům prosíme letos nově přiložit i recept, jméno kuchařky/kuchaře a telefon, popř. e-mailovou adresu. Recept na vítězný štrůdl pak najdete na našich webových stránkách, facebooku a v některých oblastních novinách. Autorky/autoři vyhodnocených štrůdlů budou odměněni hodnotnými cenami.
Program sobotního odpoledne:
15 – 15:45 hodin: příjem soutěžních štrůdlů
16 – 17 hodin: kulturní program v kostele sv. Vintíře – vstupné dobrovolné náročná práce hodnotící komice
17:15 – 17:30 hodin: vyhodnocení
a dále do 19 h Vintířova kavárnička – ochutnávka soutěžních štrůdlů, výměna receptů a gastronomických vychytávek (a možná přijde ochutnat i samotný Vintíř)
Těšíme se na vaše letošní vzorky i na vás všechny!
Upečte ten svůj zamilovaný a přijeďte se pochlubit v sobotu 7. října odpoledne do Dobré Vody (u Hartmanic).
Text a foto. Šumavské cesty, z. s.