TÝDEN NA RADNICI (15): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (15): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Máme opravenou vyhlášku o policejní hodině, tedy o době nočního klidu. Bylo hodně stížností i opravdového naštvání lidi, kteří se chtěli vyspat, mít svůj zasloužený klid. Hlavně v pátek a sobotu. Ministerstvo vnitra nám také napadlo vyhlášku o klidu pro obecnost „prodloužené tolerance“. Tedy, že město každý pátek a sobotu celoročně dovolovalo se veselit do dvou do rána. Tak teď jsme to na zastupitelstvu upřesnili tak, že hodina klidu bude 22 hod. Ve výjimkách jsou vyjmenované tradiční akce v pátek a sobotu (je jich do roka pár) do dvou ráno. A v červnu, červenci a srpnu pak pátky a soboty budou do maximálně půlnoci. Zkusíme to, jak to bude fungovat. Nejhorší je na tom, že je to i výsledek protikuřáckého zákona, několika měsíčního bádání a vylepšování našich poslanců parlamentu. Tak uvidíme.

Prodali jsme velký barák v bývalých kasárnách U Sloupů. Tam bývalo ubytované mužstvo, říkali jsme jim ve vojenské hantýrce bigoši. Měly by tam být byty. Zastupitelé důrazně požadovali po nových vlastnících záruky, že tomu tak bude.

Začala další sezóna na zimním stadionu. Se šéfem městských služeb Janem Králem a provozním zimního stadionu Michalem Gabauerem jsme se radili, jak zabezpečit marketink provozu. Musí obsadit a prodat minimálně 11 provozních hodin denně. A mít zisk více jak milion korun ročně. A také jsme probírali, zda by šlo prodávat ledovou plochu o prázdninách v srpnu. Velké kluby z měst by nám za to utrhaly ruce. Kempy nejen mládeže se zde jasně nabízí. Stroje by chlazení utáhly, chybí ale odvětrání. Stojí přes dva miliony…. Na to teď není. Ale uznejte, není to hezký sen – mít vedle zimáku tartan, bazén, travnaté hřiště, posilovnu Jenže…

Město má fůru vážnějších problémů. A to nemluvím o ulicích, chodnících, školních budovách, atd.

V pátek jsme jednali s firmou ČEVAK o kanalizační síti. Musíme rozjet projekty pro napojení dalších částí města, vnitřního i okrajového prostoru, na centrální čističku. Prostě se to musí namalovat. Jsou reálné granty na řešení, ale musí to být výhodné pro všechny a ne nějaké šílenosti.

Jsou ale i problémy, řekl bych klacky, které nám kdosi hází pod nohy. Někde se to zablokuje. Teď třeba řešíme cyklostezku kolem Volyňky. Požádal jsem o pomoc všechny zastupitele, zejména ty, kteří tento projekt rozjeli. Uvidíme, zda přesvědčíme majitele pozemku, abychom mohli podat žádost o grant. Jinak to dlouhá léta nebude.

Nu a tak vidíte, jak je to na městě zajímavé.
Ještě, že existují tak milé dny a setkání, jako bylo pondělní přivítání prvňáčků v jejich důležitém dni – nástupu do školy. Díky za to.

Pavel DVOŘÁK

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře