TÝDEN NA RADNICI (14): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (14): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Každé pondělí v půl osmé ráno zahajujeme jednání na radnici poradou šéfů všech odborů městského úřadu. Někdy je to jak se říká výživné, někdy naopak. Tajemník si probírá hlavně personální a provozní věci, my z vedení hlavně otevíráme takzvané živé věci. Co je potřeba udělat a co je splněno. Zkontrolovali jsme i třeba úkoly ke spuštění projektu Křesánovský rybník. Čili seznamy vlastníku pozemků, propojenost na životní prostředí, atd. aby se to rozběhlo. Nesnášíme něco odkládat, musí to běžet.

Rada města vydala osm usnesení k bytům, zajímavý je pronájem části komína U Sloupů pro internet nebo termín otevření farmářského obchodu v ulici 1. máje. Neshodli jsme se na prodeji parkoviště u Vodníka, předložíme to zastupitelstvu v říjnu.

Navštívili mne Ladislav Čepička s Milanem Peškem se žádostí o partnerství při podání grantu na muzeum Vimperka. Mělo by vzniknout v prostorech zámecké cukrárny, tedy nad ní v historické části bývalého knížecího pivovaru. Záměr – historie, vojenství a sklo ve Vimperku, jsem i konzultoval s Petrem Pavelcem, šéfem památkového úřadu kraje. Bylo to pozitivní a domluvili jsme se na schůzce všech a asi přizveme i klub legionářů a další spolky. Bylo by to vhodným doplňkem zámku. Otázek je ale hodně. Partnerství jsme podepsali. Současně jsme poskytli záštitu na legionářský vlak, který přijede ke konci listopadu.

Z odboru školství jsme schválili cenu městského kalendáře na 75 korun a podíval jsem se na nový tříminutový klip o městě. Slavnostně ho představíme při galavečeru NATURVISION v pátek 22. září.

A poprvé se mi stalo, že jsem neoddával…. Je nás na radnici několik, kdo má oprávnění k těmto slavnostním rituálům. Ne, že by nevěsta řekla „ne“ nebo utekla (vlastně i ženich), ale při kontrole dokladů se zjistila závažná nesrovnalost u jednoho z partnerů – cizince. Tak nic, udělal jsem si řeč i pro překladatele ….. Možná to použiji jindy.

Hezký víkend a dobrou mysl.

Pavel DVOŘÁK

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře