PRACHATICE: Literárním vlakem ECCE LIBRI v sobotu z prachatického nádraží po knihovnách...

PRACHATICE: Literárním vlakem ECCE LIBRI v sobotu z prachatického nádraží po knihovnách našeho regionu

V sobotu 2. září vyjede v 8:55 hodin speciální literární vlak ECCE LIBRI z prachatického nádraží. Již podesáté prachatická knihovna odstartuje tuto nadregionální mezinárodní kulturní akci, která si za dobu svého trvání získala mnoho příznivců. Pojeďte s námi, u nás jste vždy vítaní!

Se svými partnery, kterými jsou město Prachatice, České dráhy, obce Stožec a  Haidmühle, Národní park Šumava, spolek Slunečnice Vimperk, Městské kulturní středisko Vimperk- Šumava Litera, vydavatel a nakladatel Hans Schopf, spolek KuLaMu z  Haidmühle  za finanční podpory Evropského fondu pro regionální rozvoj programu přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014-2020 a Jihočeského kraje, připravila bohatý celodenní program.

Po celé trase vlaku, která pro velký zájem povede přes Vodňany, České Budějovice, Český Krumlov až do Nového Údolí, budou znít autorská čtení (JÍZDENKY JE NUTNÉ SI ZAREZERVOVAT – podrobnosti na www.knih-pt.cz ). Z dlouhého výčtu přihlášených bych jmenovala například Michala Viewegha, Ivo Šmoldase, Markétu Harazímovou, Jana Bauera, Hynka Klimka, Otomara Dvořáka, Milana Oulehlu, Jarmilu Manžukovou, Davida Jana Žáka, Jana Cempírka, Jaroslava Pulkrábka, Hanku Hosnedlovou, Františka Niedla, Pavla Pechouška, Jiřího Březinu…

Výletníci si také budou moct zazpívat s Lubomírem Hrdličkou, Martinou Pivoňkovou, Markem Šolmesem Srazilem, harmonikáři a v Novém Údolí s jihočeskou písničkářkou Pavlínou Jíšovou a Adélou Jonášovou. Rodinná dvojice matka a dcera představí v hodinovém koncertu publiku písně z alba „Pavlína Jíšová a přátelé – To já, písnička“, které mapuje 35 let působení Pavlíny Jíšové na hudební scéně. Na koncertě zazní i písně Adély Jonášové z jejího sólového alba „Dobrodruh“ . Program na hranici bude doplňovat kapela Brusné kotouče, kytarové duo Interholz- Čapek a soukromá hudební škola paní Maříkové z Českých Budějovic.

Poprvé budou ve vlaku připraveny tvůrčí dílny pro děti s paní ilustrátorkou Zdeňkou Študlarovou a výtvarnicí Věrou Štefánkovou. Spolek Slunečnice Vimperk cestou obohatí program keramickou dílnou. Dětští cestovatelé dostanou cestovní památníčky a bude pro ně připravena celodenní hra.

V Novém Údolí uvítají účastníky ECCE LIBRI zástupci informačního střediska ze Stožce a zástupci oddělení environmentální výchovy a vzdělávání Národního parku Šumava s programy nejen pro děti, ale s nabídkou map a propagačních materiálů Šumavy.

Návštěvníci si budou moci zakoupit jednak knihy od Knihkupectví Müller z Prachatic, vydavatele pana Váchy z Vimperku, spisovatele pana Fibicha z Malé Turné a vydavatele pana Stehlíka z Volar, ale také dřevěné, kované a další řemeslné výrobky.

Ve vagonu Pošumavské jižní dráhy zájemci shlédnou filmy o Šumavě.

Literární program připravují i němečtí partneři pro cestu vlakem a na stezkách KuLaMu v Haidmühle.

Pevně věřím, že nádherná jihočeská krajina a pohoří Šumava navodí jako vždy báječnou atmosféru a stanou se kulisou pro přátelská setkání, čtení a povídání.

Pojeďte s námi, u nás jste vždy vítaní!

Hana MRÁZOVÁ, ředitelka Městské knihovny Prachatice

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře