RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Guláš z lišek
40 dkg lišek, 2 malé cibule i s natí, 2 stroužky česneku, 2 lžičky červené papriky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce čerstvé nasekané majoránky (nebo 2 lžičky sušené), máslo, sůl, pepř, 1 kysaná smetana, 2 lžíce hladké mouky, voda
Na másle zpěníme cibulku, přidáme lišky a lehce orestujeme. Zasypeme paprikou, osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme jemně usekaný česnek, sůl, kmín, pepř a dusíme do měkka. Voda musí být do poloviny hub. V kysané smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k liškám. Vaříme 10-12 minut. Dochutíme, a nakonec přidáme majoránku.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře