NA OKRAJ TÝDNE: Nevyžádaný leták. Louka, která nekvete. Počisťovačka v parku. Škola...

NA OKRAJ TÝDNE: Nevyžádaný leták. Louka, která nekvete. Počisťovačka v parku. Škola bez dělníků

• Jistý vimperský spolek distribuoval tento týden do poštovních schránek obyvatel našeho města nevyžádaný leták. V jeho obsahu odkazuje čtenáře také na adresu mnou vydávaného MAGAZÍNU Za krásnější Vimperk. V této souvislosti považuji za nutné sdělit následující: Se spolkem, který stojí za vydáním uvedeného letáku, jsem nikdy neměl a nemám nic společného. Odkaz byl zveřejněn bez mého vědomí. nikdy bych k tomu nedal souhlas. 

• Máme tady půlku července a květná louka na nábřeží Volyňky, na jaře rekultivovaná a znovu osetá, ne a ne pořádně růst, natož pak kvést. Nesmyslný nápad odboru životního prostředí radnice podpořený bývalým vedením města zdá se zajde na úbytě. Doufám, že noví lidé v čele radnice už nedovolí, aby se na oživení květné louky sypaly další veřejné peníze a nechají uvedený prostor splynout s okolím. Tak, jako tomu bylo v minulých letech před experimentem. Rozkvetlé louky máme doslova za humny, nepotřebujeme je násilně zakládat ve městě na prostranstvích, která kvetou přirozeně. 

• Ráno ve vimperském městském parku: Počisťovačka namete smetky z chodníku na lopatu a odhodí do záhonu. O kus dál znovu a pak opět… Má recht, tam se toho vejde a nač se vláčet s vozíkem nebo pytlem na odpadky.

Uplynul další pracovní týden a na obnově fasády základní školy v parku se opět nic nedělo. Pardon, kdosi tam zakryl něco přes deset oken a to je všechno. Při tomhle tempu prací se zářijoví prvňáci do konce své školní docházky opravené budovy nedočkají.

Zdeněk JUNGVIRT

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře