TÝDEN NA RADNICI (6): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (6): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Jaký byl tento týden? Každý den nám něco přináší, pozitiva i negativa. Jako každému, možná tam na nás je toho víc, je to přece jenom celé město, nejenom třeba rodina.

Z pondělního programu nesmím opomenout debatu v českobudějovické firmě ČEVAK, která je provozovatelem vodohospodářské soustavy našeho města. Voda jako zdroj, jako materiál i jako strategie. Provozovatel našich sítí nebo i legislativa, to byly myšlenky docela závažné i pro nás, jako plátce vody a kanálů. Evropská unie a naše vláda připravují další a další opatření, regulace. Víte, já to vnímám pro naši oblast jako retenční region. Nahoře na Šumavě uschlé lesy to prostě méně zadrží a pouští dolu intenzivněji a voda rychleji mizí. Spíše by vláhu měly „dávat“ do spodních pramenů. A naše země je na „kopci Evropy“ a voda odtéká. Neměli bychom ji lépe zadržovat?

V úterý jsem mimo jiné předával vysvědčení deváťákům Základní školy Smetanova. Moc jich na našich školách ve městě nezůstává, ale potěšil mne jejich větší zájem o technické či přírodovědné obory na středních školách.

Středa byla jako povětšinou dost zátěžová. Skončil jsem v půl osmé večer. Hlavní byla diskuze nad “májovkou”, tedy dokončení studie, a to ekonomika. Dostali jsme od minulého vedení nástřel na celou akci kolem 52 milionů korun. Dnes na stole jsou čísla daleko větší. Uvidíme, jak se rozhodneme pro krásnou, zajímavou filosofii, ale také pro jaké povrchové materiály. Můžeme to vyasfaltovat nebo udělat v kombinaci s kamenem. A to je rozdíl. A musí se okamžitě začít s projektem jako takovým, jenže není v rozpočtu na to peníz. Řešíme to.

Ve čtvrtek jsme měli poslední diskuzi ke studii areálu vodních sportů. Po zapracování některých připomínek zastupitelů to projednáme v radě za čtrnáct dní. Nu a pátek jsem věnoval hlavně administrativě a nějakým konzultacím na kraji.

A už je tu víkend, tak si oba dny v pohodě užijte.

Pavel DVOŘÁK

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře