ČESKÉ BUDĚJOVICE: Jihočeský kraj podpoří spolupráci mezi podnikateli a organizacemi výzkumu

ČESKÉ BUDĚJOVICE: Jihočeský kraj podpoří spolupráci mezi podnikateli a organizacemi výzkumu

 

Podpora spolupráce mezi jihočeskými podnikateli a výzkumnými organizacemi z celé České republiky. To je hlavním cílem programu, který letos prostřednictvím tzv. voucherů vyhlašuje Jihočeský vědeckotechnický park.

Kraj se rozhodl tuto aktivitu podpořit částkou dva miliony korun. Řekl to první náměstek hejtmanky Josef Knot.

„Žadatelé se mohou o dotaci ucházet od 1. do 28. září. Její minimální výše činí 50 tisíc a maximální 150 tisíc korun. S projekty pak musejí být hotovi do 30. března příštího roku,” upřesnil Knot.

První náměstek zároveň připomněl, že podpora kraje spojená s Jihočeskými podnikatelskými vouchery se uskutečnila již v letech 2014 – 2015 a 2015 – 2016. „V prvním případě na to kraj uvolnil 1,8 milionu a ve druhém 1,9 milionu korun,” dodal Knot.

Akciovou společnost Jihočeský vědeckotechnický park založil Jihočeský kraj v roce 2008. Sídlí v Českých Budějovicích a jeho účelem je podpořit podnikání v regionu, intenzitu, kvalitu a rychlost šíření inovací a transfer technologií do hospodářské praxe regionu. K dispozici k tomu má například laboratoře, kanceláře, konferenční prostory či technologické haly.

Více informací najdete na: https://www.inovoucher.cz/

Text a foto: (tzjč)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře