JIŽNÍ ČECHY: Pozvánka na víkend. Oblíbená reality show S ČT sport na...

JIŽNÍ ČECHY: Pozvánka na víkend. Oblíbená reality show S ČT sport na vrchol od pátku ve Skiareálu Lipno

 

Oblíbená televizní reality show S ČT sport na vrchol se chystá o víkendu 10. a 11. března na Lipně. Přípravy na sportovní událost jsou ve Skiareálu Lipno v plném proudu. Ideální sněhové podmínky jsou pozvánkou pro všechny amatérské lyžaře, kteří touží zažít atmosféru profi závodu i s přítomností televizních kamer. Staňte se závodníkem a vychutnejte si svou chvilku slávy před kamerou!

S ČT sport na vrchol je sportovní pořad, který kombinuje adrenalin ze závodní jízdy a zároveň napětí a nervozitu z přítomnosti skutečných televizních kamer. Účastníci jsou tak nejen v rolích závodníků, ale i spolutvůrců pořadu. K závodu se zdarma zaregistrujete přímo na místě, oba dva dny mezi 9. a 11. hodinou. Závody jsou jak pro dospělé lyžaře, tak pro dětské zájemce o poměření sil a schopností na lyžích. Děti pojedou stejnou trasu jako dospělí, budou zařazeny vždy do dopovídající věkové kategorie.

Třešničkou na dortu v závodě dospělých je soutěž smíšených družstev. Jmenovaní kapitáni, mezi nimiž nebude chybět například Borek Zakouřil, bývalý reprezentant v alpském lyžování a účastník ZOH v Salt Lake City, nebo Václav Chalupa bývalý reprezentant ve veslování a skifu, stříbrný závodník z LOH v Barceloně, si vyberou svůj čtyřčlenný smíšený tým, a družstva se pak utkají o vítězství v daném dni. Kapitáni si nemusí vybírat členy týmu podle času, který předvedli na trati. Časy budou k dispozici, ale nejsou jediným kritériem k výběru závodníka do družstva. Pro závody jsou důležití také fanoušci. Každý i třeba začínající lyžař nebo snowboardista je vítaný jako nadšený podporovatel lyžařů na trati. Teprve fanoušci dávají závodům tu správnou atmosféru.

Velmi dobré podmínky a zábava s Policí ČR

Podmínky ve Skiareálu Lipno jsou velmi dobré. Na svazích leží 80 cm sněhu a v provozu jsou stále všechny lanovky i sjezdovky, lyžařská škola i vyčerní lyžování. O víkendech platí 20% sleva na rodinné skipasy, a kdo přijede autobusem / skibusem z Českých Budějovic a Českého Krumlova, může po předložení jízdenky využít slevu 30 % na denní skipas.

Na pátek 10. března je navíc ve Skiareálu Lipno naplánovaná další akce. Policie ČR předvede dětem i dospělým na svahu, jak se chovat bezpečně. Pomocí her, soutěží a jiných zábavných aktivit si děti osvojí základní návyky, díky kterým budou na sjezdovce ve větším bezpečí. S policisty si zopakují i zásady bezpečného pohybu na silnicích, protože srážky s auty jsou velmi častou dětskou nehodou.

Akce Bezpečně na sjezdovce s Policií ČR začíná v pátek 10. března v 10 hodin a potrvá do 14 hodin. „Rádi opět přivítáme Policii ČR s jejich preventivními soutěžemi a hrami. Věříme, že prevence má velký smysl, a to nejen u malých začínajících lyžařů, ale i u starších zkušenějších,“ vysvětluje záměr mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová.

Ať už chcete závodit, nebo se jen dívat a fandit, přijeďte si chuť závodů a přítomnost televizních kamer vychutnat! Byla by škoda nevyužít perfektní podmínky pro zážitky na sněhu.

 

Text a foto: (tz-ok)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře