ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV: Vývoj situace a předpověď počasí pro Českou republiku do...

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV: Vývoj situace a předpověď počasí pro Českou republiku do 10. srpna

Ilustrační foto: pixabay

 

Situace: Kolem tlakové výše, jejíž střed se bude přesouvat ze střední nad severovýchodní Evropu, k nám bude zesilovat příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu. V pátek odpoledne a večer bude přes Čechy od západu přecházet studená fronta, která v sobotu přejde dále na východ. Za ní se k nám rozšíří výběžek vysokého tlaku vzduchu od severozápadu. V příštím týdnu se nad Severní moře a jižní Skandinávii rozšíří výběžek vysokého tlaku vzduchu a po jeho jižním okraji k nám bude proudit chladnější vzduch od severu až severovýchodu.

 

Předpověď na středu 3. srpna:
V noci polojasno až oblačno, k ránu od západu až jasno. Přes den Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na západě a severozápadě Čech až 34 °C, v 1000 m na horách kolem 24 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek 4. srpna:
Jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 31 až 35 °C, na severovýchodě kolem 30 °C. Slabý jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pátek 5. srpna:
Jasno nebo skoro jasno, v Čechách odpoledne a večer od západu přibývání oblačnosti s přeháňkami nebo bouřkami, ojediněle i silnými. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 31 až 36 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s se bude odpoledne v Čechách měnit na severozápadní až severní 3 až 7 m/s a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na sobotu 6. srpna:
Oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C, na severu a západě až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihovýchodě až 28 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli 7. srpna:
Oblačno až polojasno, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí . srpna do středy 10. srpna:
Polojasno až oblačno, místy zejména v jihovýchodní polovině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

Výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu pro regiony a města najdete ZDE


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře