ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV: Vývoj situace a předpověď počasí pro Českou republiku do...

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV: Vývoj situace a předpověď počasí pro Českou republiku do 20. července

Ilustrační foto: pixabay

 

Situace: Výběžek vysokého tlaku vzduchu zeslábne a počasí ve středu ovlivní od severozápadu teplá fronta. Ve čtvrtek přejde přes naše území k jihovýchodu zvlněná studená fronta a za ní se k nám v chladnějším severozápadním proudění rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. Přes západní Evropu bude dále k jihovýchodu postupovat tlaková výše. Po její zadní straně k nám v první polovině příštího týdne postupně začne proudit teplý vzduch od jihozápadu.

 

Předpověď na středu 13. července:
Jasno až polojasno, během dne částečné přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 30 °C, v 1000 m na horách kolem 20 °C. Slabý, během dne přechodně mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek 14. července:
Polojasno až skoro jasno, postupně od západu až zataženo a na většině území přeháňky, místy bouřky. K večeru na severozápadě Čech ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na severu kolem 25 °C a na jihovýchodě až 32 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s se bude měnit na mírný severozápadní 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek 15. července:
Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Zpočátku v jihovýchodní polovině území až zataženo a místy déšť nebo přeháňky a ojediněle bouřky. Později odpoledne a večer ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, v jihovýchodní polovině území 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C, na jihovýchodě kolem 27 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu 16. července:
Polojasno až oblačno, zejména na horách na severu a severovýchodě ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, na západě až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na jihovýchodě až 26 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli 17. července:
Jasno až polojasno, na severovýchodě při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí 18. července do středy 20. července:
Jasno až polojasno. Zpočátku na severovýchodě při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty zpočátku 12 až 8 °C, postupně 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 24 až 29 °C, postupně 30 až 35 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

Výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu pro regiony a města najdete ZDE


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře