POLICIE ČR: Dopravní nehody, krádeže, podvody, napadení… Co se také stalo

POLICIE ČR: Dopravní nehody, krádeže, podvody, napadení… Co se také stalo

Redakčně neupravované zprávy Policie ČR

 

13. května

Krádež cigaret

Prachatičtí policisté sdělili podezření 61letému muži z Prachaticka z přečinu krádeže. Podezřelý na konci března odcizil na čerpací stanici v obci Vlachovo Březí z prodejního pultu jednu krabičku cigaret se zapalovačem, čímž poškozené firmě způsobil škodu za 140 korun. Vzhledem k tomu, že za přečin krádeže byl již v posledních třech letech odsouzen rozsudek okresního soudu, je tímto protiprávním jednáním podezřelý ze spáchání trestného činu, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Další prověřování provádí prachatičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

11. května

Kamarádství na internetu jí stálo miliony

Skoro až neuvěřitelně zní příběh jedné podvedené ženy z Českých Budějovic. Ženu však její špatná zkušenost s podvodníky stála 4 500 000 korun. Jak to všechno začalo? Po rozvodu chtěla poškozená začít nový život. Minulý rok se seznámila na facebooku s Dannym, ten se profiloval jako ropný inženýr pracující na lodi v Turecku, sám se stará o nemocného syna. Žena ho při vzájemné vzdálené anglické komunikaci morálně podporovala. Vyměňovali si i videa. Po čase jí, jako přítelkyni, nabídl možnost investovat v oblasti bitcoinových transakcí. Žena se nechala zlákat a naposílala mu víc jak dva miliony korun. Tím však příběh nekončí. Podobně žena komunikovala ještě s dalším webovým kamarádem Rodym, pak s Oliem a Andym. Podvodníci vždy něco naslibovali, například společné podnikání v České republice, jejich životní příběhy byly zajímavé a dojemné, investice skýtaly velkou příležitost. Nakonec bylo vše jen dobře promyšlený podvod. Ženu tak v součtu tito kamarádi na dálku připravili o 4 500 000 korun.

Podvedená žena je tak jednoznačně rekordmankou mezi podobně poškozenými. Buďte proto ostražití při podobné komunikaci. Nejen, že identita komunikujících je vymyšlená a falešná, také profilové fotografie bývají odcizené z webových stránek nebo profilů skutečných osob, ale ani životní příběhy či dobře promyšlené legendy nebývají pravdivé.

Případ vyšetřují kriminalisté z Českých Budějovic jako podvodné jednání.

 

9. května

Řídil pod vlivem drog a přes zákaz

Prachatičtí policisté sdělili podezření 31letému muži z Prachaticka z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelý řídil minulý čtvrtek odpoledne osobní vozidlo Škoda Octavia, se kterým byl v ulici Žernovicka v Prachaticích kontrolován hlídkou prachatických policistů. Ti následnou lustrací řidiče zjistili, že muž má na základě rozhodnutí okresního soudu vysloven zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Navíc u něho provedli test na jiné návykové látky, při kterém zjistili přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. Lékařské vyšetření spojené s odběrem žilní krve a moči odmítl. Další prověřování provádí prachatičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se podezřelý bude muset ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat také před soudem.

 

POLICIE ČR


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře