POZVÁNKA: Pohádkový den ve Vimperku

POZVÁNKA: Pohádkový den ve Vimperku

 

Když se na jaře roku 1995 narodila dvojici autorů Jaroslav Kerles a Marcel Goetz postavička Kapra Jakuba, nikdo netušil, co všechno z tohoto nápadu vznikne. Kapr Jakub začal prostřednictvím spisovatelky Báry Stlukové vyprávět pohádky a představovat nejen dětem zpočátku Jižní Čechy, později Šumavu a Pošumaví.

V roce 2002 tak vznikl projekt Jižní Čechy pohádkové u jehož vzniku stál i Vimperk se svým Kaprem Jakubem na lyžích a o rok později pak i Pohádkové království v čele s králem Zdeňkem I., Troškou zvaným. Toho v roce 2014 vystřídal na trůnu Václav V., Vydra zvaný.

Každoročně se koná Pohádkový den, který má za úkol nejen představit Pohádkové království ale především pobavit děti a ukázat jim, jak různorodá jsou jednotlivá místa naší vlasti a zlákat je k putování po Čechách.

Pořádání letošního, již 16. Pohádkového dne bylo s laskavým svolením pana krále Václava Vydry svěřeno Pojízdné pohádkové kanceláři Stifterova pošumavského železničního spolku Vimperk, který si na pomoc přizval MěKS Vimperk, Pohádkovou infokancelář Města Vimperk a za pohádkové služby Divadelní spolek Bouček a Spolek historického šermu Artego.

Zveme proto všechny malé i velké, příznivce pohádek i toulání se, fanoušky Šumavy, turisty i sběratele v pátek 20. dubna na Pohádkový den ve Vimperku s králem Václavem Vydrou a Karlem Klostermannem.

V 9,30 hodin vyjde z parkoviště u Auto Jamra slavnostní průvod Pohádkového království ulicí 1. máje na hřiště Základní školy T.G.M. kde bude Pohádkový den zahájen.

Děti z mateřských škol se budou moci zúčastnit zasedání pohádkového kabinetu v hotelu Zlatá Hvězda, pro žáky základních škol budou připraveny soutěže v MěKS, kam se po zasedání dostaví i pohádkový pan král.

Od 13 hodin pak bude v sále hotelu Zlatá Hvězda uspořádáno posezení s králem, při kterém budou odměněni vítězové literárně – výtvarné soutěže, kterou vyhlásila Městská knihovna ve Vimperku, čtení pohádek Kapra Jakuba, fotokoutek a autogramiáda Václava Vydry, spisovatelů Hynka Klimka, Romana Kozáka a dalších hostí.

Večer odehraje Václav Vydra v MěKS své divadelní představení. Bližší informace naleznete na plakátech.
Na setkání s Vámi se 20. dubna těší Pohádkový král Václav V., Vydra zvaný, pohádkový kabinet a obyvatelé Pohádkového království.

Stifterův pošumavský železniční spolek

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře