RADNÍ ZDENĚK KUTIL: V opozici jsme přemýšleli, jak správu věcí veřejných dělat...

RADNÍ ZDENĚK KUTIL: V opozici jsme přemýšleli, jak správu věcí veřejných dělat nejen lépe, ale i úsporněji

 

Nové vedení vimperské radnice se chopilo své práce ve prospěch města a jeho občanů bez jakéhokoliv otálení. Za měsíc od zvolení jsme o sobě dali na veřejnosti vědět několika nepřehlédnutelnými počiny. Ukázali jsme tak, že v opozici jsme vedle oprávněné kritiky tehdejšího vedení přemýšleli i o tom, jak záležitosti správy věcí veřejných dělat nejen lépe, ale také úsporněji.

Začali jsme opravou výtluků v ulici 1. máje a v dalších částech města. Samozřejmě, není to slibované konečné řešení, celková rekonstrukce hlavní dopravní komunikace ve městě teprve přijde na řadu. Nezačne letos, ale děláme vše pro to, aby tomu bylo co nejdříve v příštím roce.

K prvním počinům patří také uspořádání oslavy Dne dětí, která se původně ve městě konat vůbec neměla. Nakonec z toho byla velice zdařilá akce pro šest stovek nejmladších občanů našeho města a zjištění, že městský park poskytuje výborné prostředí pro podobné akce.

Ve vlastní agendě řízení a správy města jsme se pustili do práce na plánech pro územní rozhodnutí k výstavbě okružní křižovatky Fišerka. Po půldruhém roce tápání předchozího vedení jsme sehnali firmu, která dokončí výstavbu dětského hřiště v osadě Lipka. Přinutili jsme stavební firmu, aby uklidila odpadní materiál z odstavné plochy u Sušické ulice. Tuto skládku jsme v minulosti kritizovali, ale vedení radnice na to nereagovalo. Rovněž se nám podařilo dojednat s dodavatelskou firmou urychlení prací na úpravě prostranství před vlakovým nádražím. Pracovali tam do večerů i o sobotách, a tak skončili o tři týdny dříve. Na to jsme v minulosti ve Vimperku nebyli zvyklí, ale je vidět, že když se chce, tak to jde.

Něco máme za sebou, ale rozhodně více nás toho čeká. Hlavním úkolem je zastřešení plaveckého bazénu. Už v pondělí 19. června představíme při jednání městského zastupitelstva finální verzi studie a pak se začne s přípravou projektu. Na podzim se snad konečně začne s bouráním dvou opuštěných domů v Pasovské ulici, aby mohl být v tomto místě vybudován chodník a parkoviště.

Veřejnost také jistě bude zajímat, že v příštích dnech budou po opravě vráceny na místo opravené části fontány v městském parku. Původní představu dřívějšího vedení radnice, že opravu za 65 tisíc korun zaplatíme z městské kasy, se nám po jednání s pojišťovnou podařilo zvrátit tak, že nás oprava bude stát pouze tisíc korun, ostatní zaplatí pojišťovna.

 

Zdeněk KUTIL (Jihočeši 2012), radní města Vimperk

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře