VĚC VEŘEJNÁ: Tajemník MěÚ Vimperk Zdeněk Ženíšek reaguje na dvě redakční glosy

VĚC VEŘEJNÁ: Tajemník MěÚ Vimperk Zdeněk Ženíšek reaguje na dvě redakční glosy

Reakci na dvě redakční glosy: Skončili v redakční radě, aniž by o tom zpravili veřejnost a Jiří Cais je odhodlán co nejdříve přehodit výhybku poslal tajemník Městského úřadu Vimperk Zdeněk Ženíšek. Zveřejňujeme jeho text po drobných redakčních úpravách.

1.Ukončení členství ve Vimperských novinách
Právo odejít z redakční rady VN má kdokoliv, kdykoliv i bez udání důvodů, je to funkce dobrovolná. Na důvody je třeba se ptát samotných odstupujících. Jakékoliv odstoupení z jakékoliv komise či výboru se odsouhlasuje radou města či zastupitelstvem a je docela častým jevem (v komisích či výborech je kolem 70 členů a předsedů) a není zrovna nutnou potřebou to nějak a někde výrazně zveřejňovat. Nicméně informace z rady i zastupitelstva jsou pravidelně krom na našich stránkách též uveřejňovány i ve Vimperských novinách.
Informace o odchodu Jiřího Horáka z rady VN ve VN nebyla, jelikož pravděpodobně nedošlo k řádnému předání agendy týkající se uveřejňování rad a zastupitelstev v samotné redakční radě VN a ze říjnového čísla vypadla dvě zasedání rady. Toto je chyba redakce VN. Šla by napravit, ale nemá to asi větší smysl, protože uběhlý čas nedohoníme. Informace o rezignaci pánů Kunce a Kadocha by se měly objevit v listopadovém čísle VN, dříve to nebylo možné, protože podali rezignaci až po uzávěrce říjnového čísla.
2.Informační věci
Nesouhlasím s hodnocením, že v tomto Vimperku ujíždí vlak a že je 100 let za opicemi.
K Vimperským novinám se nebudu zásadně vyjadřovat, je to hřiště samosprávy. Prošly během 20 let určitým vývojem a dnes vypadají tak, jak vypadají Osobně se domnívám, že jejich obsah je určitou tradicí a originalitou, což je dobře a tradice i originalita by se měly ctít a zachovat. Jinak je určitě co vylepšovat.
Facebookový profil jsme realizovali pouze z důvodu společenských a kulturních akcí, a já osobně nevidím důvod, proč by to mělo být jinak. Městské webové stránky i facebook města to je přeci naprosto něco jiného a slouží naprosto k jinému účelu, než např.
soukromé portály. Webové stránky města byly v tomto roce vybrány mezi osm nejkvalitnějších stránek měst s rozšířenou působností (celkově je jich přes 200) a ve finále skončily třetí (viz http://www.vimperk.cz/2288/cz/normal/soutez-paradni-web). Tím nechci říci, že nemáme co zlepšovat a já toto umístění ani nepřeceňuji. Chci ještě podotknout, že jsme se takto umístili i přesto, že starost o webové stránky je pouze cca desetiprocentní pracovní náplní činnosti informatiků.

Zdeněk ŽENÍŠEK, tajemník MěÚ Vimperk zdenek zenisekk

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře