POLICIE ČR: Loupežné přepadení ve Vacově. Kriminalisté žádají případné svědky o informace

POLICIE ČR: Loupežné přepadení ve Vacově. Kriminalisté žádají případné svědky o informace

 

Prachatičtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci zločinu loupeže, kterého se měli dopustit tři dosud neustanovení pachatelé včera (25.května) po deváté hodině večer v obci Vacov.

Ve chvíli, kdy šel poškozený muž ke své motorce, kterou měl zaparkovanou u penzionu na náměstí, přistoupili k němu tři neznámí muži, jeden bílé pleti a dva snědé barvy pleti, kteří ho požádali o zapalovač. Když poškozený zapalovač vyndával z kapsy, vytáhl s ním zároveň i mobilní telefon LG, který po něm muž bílé pleti okamžitě chtěl. Když odmítl, dostal od něho pěstí do brady, upadl a telefon upustil na zem. Potom se snažil utéct, ale muži ho dohonili a fyzicky napadli údery a kopy do hlavy, kterou si vykryl rukama, přičemž se ho následně pokusili násilím vtlačit do osobního vozidla VW, pravděpodobně Passat combi, černé barvy, což se jim však nepodařilo. Poškozený se jim vysmekl a utekl do blízké restaurace požádat o pomoc. Poškozený fyzickým útokem neutrpěl žádná zranění, vznikla mu hmotná škoda na odcizeném mobilním telefonu v řádech několika tisíc korun.

Prachatičtí kriminalisté nyní žádají případné svědky o informace. Pokud si někdo, v inkriminovanou dobu a místě, všiml podezřelých osob či vozidla, oznamte tuto skutečnost neprodleně na nejbližší policejní stanici nebo telefonicky na tísňovou linku Policie české republiky 158. Děkujeme.

 

POLICIE ČR

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře