TOMÁŠ HAAS KOMENTUJE: Domnívám se, že kampaň proti prezidentovi je nečistá, zákeřná...

TOMÁŠ HAAS KOMENTUJE: Domnívám se, že kampaň proti prezidentovi je nečistá, zákeřná a zlovolná

 

Zaráží mne, s jakou rychlostí a s jakou razancí se do štvanice proti prezidentu Zemanovi zapojují politické strany. Není to nečekané, žádná z nich nemá v tuto chvíli co nabídnout veřejnosti, aktuální vývoj jak v Evropě, tak u nás, nevěstí nic dobrého a volby se blíží.

Potřebují zástupná témata a tak diskutujeme Kájínkovu milost, a prezidentovu cestu do Číny, která je popisována medii a komentována politiky téměř jako velezrada.

Já jsem Zemana nevolil a nemám důvod jej obhajovat a konec konců, až na nechutnou tahanici s Bohuslavem Sobotkou, nemám co. Nic mu nedlužím a nic nedluží ani on mně.

Ale ta kampaň mi silně připomíná tu, kterou media vedla proti prezidentu Klausovi. A domnívám se, že i tato kampaň je nečistá, zákeřná a zlovolná.

Vzhledem k tomu, že taková je bohužel naše dnešní politika, moc mně nepřekvapuje, že se na štvanici na Zemana podílí, ve vzácné jednotě, naše politické strany, od leva do prava. Už vůbec mně nepřekvapuje, že se jí ve stejné jednotě účastní media, takový je bohužel stav naší žurnalistiky.

Ale překvapuje mně, jak protizemanovské hysterii rychle a hluboce propadli někteří mí přátelé, kteří si dosud dokázali zachovat chladnou hlavu.

Nešlo by vysadit, půl dne nečíst noviny, nedívat se na Internet a ani zapínat televizi?
Jen několik hodin přemýšlet?

O co se hraje, proč právě dnes a proč právě Zeman?
Zkuste to.

(fb) Tomáš HAAS

 

Tomáš Haas je politický konsultant a publicista. Narodil se v Praze. Emigroval v roce 1969 do Kanady, kde studoval historii a politologii. Působil jako konsultant v Kanadě a USA. Mezi léty 1991 a 1996 působil v Praze jako poradce primátora Hlavního města Prahy, několika ministrů a Úřadu vlády. Potom se na několik let vrátil do Kanady a USA, kde opět působil jako nezávislý konsultant. Do republiky se definitivně vrátil roku 2005 a mezi lety 2005 až 2008 byl interním poradcem presidenta republiky, v letech 2009 – 2010 byl poradcem tehdejších předsedů vlády – Topolánka a Fischera.

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře