POLICIE ČR: Dopravní nehoda si vyžádala čtyři těžká a jedno lehké zranění

POLICIE ČR: Dopravní nehoda si vyžádala čtyři těžká a jedno lehké zranění

Na silnici III/14128, v úseku Prachatice – Žernovice, došlo v úterý 21. února před dvacátou hodinou k dopravní nehodě osobního automobilu tovární značky Peugeot 307 s osobním automobilem tovární značky VW Sharan.

Ze zavinění dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič vozidla Peugeot, který v místě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu mokré pozemní komunikaci, následkem čehož dostal při průjezdu pravotočivou zatáčkou s vozidlem smyk a z přesně nezjištěných příčin vyjel vlevo do protisměru, kde se čelně střetl s přední částí protijedoucího vozidla VW. Na místě byla u obou řidičů provedena dechová zkouška přístrojem Dräger s negativním výsledkem.

Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče z vozidla VW Sharan a jeho tří spolujezdců, kteří seděli na zadních sedadlech, a dále došlo k lehkému zranění řidiče z vozidla Peugeot. Hmotná škoda na vozidle Peugeot je odhadem 80 000 korun a na vozidle Sharan zhruba 130 000 korun a na silničních svodidlech 5000 korun. Dopravní nehodu vyšetřují prachatičtí kriminalisté.

Text a foto: POLICIE ČR

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře