ARÉNA NÁZORŮ: Stavíme se ve vacovské pekárně pro teplý chleba a rohlíky....

ARÉNA NÁZORŮ: Stavíme se ve vacovské pekárně pro teplý chleba a rohlíky. To je dobrota a to mlaskání …

Libor Kovanda • Když jedeme v pátek z nohejbalu, tak se okolo jedenácté večer stavíme ve vacovské pekárně pro teplý chleba a rohlíky. To je dobrota a to mlaskání v autě než dojedem k Puškinovi.

 

facebook-internet-6Jiří Vyvadil • Ti komunisti mi fakt dělají radost. Je v zájmu této země, aby Babiše v nějaké formě koalice někdo sociálně hlídal. ČSSD už je mimo. Vyvolala proti němu tolik nenávisti, že prostě nemá šanci být v Babišově vládě. Strany odcházejí a přicházejí, ale komunisté už pomalu 100 let zůstávají. ANO Babiše tady už nebude, ale komunisté tady budou za 50 let. Je to exkluzivní událost, která se nikde v Evropě nevyskytla. Je to prostě historická strana protestu, strana demokraticky opakovaně podpořená. Co jsou proti ní mimikry typu Stan, TOP 09, ODS? Nic. Držím Babišovi i Filipovi palce.

Marek Černoch • Jako každý den tady máme další výhružky z Bruselu. Místopředseda Evropské komise Frans Timmermans řekl, že si státy Unie na základě kvót přerozdělily pouze 12 tisíc migrantů a pokud nenastane v této věci posun, Evropská komise může zavést sankce! Když jsem s Timmermansem osobně mluvil, zdál se mi jako pragmatický člověk. Mluvili jsme o co nejrychlejším řešení nelegální migrace nebo o nutné ochraně vnější hranice. Bohužel je vidět, že i on se přidal na stranu Junckera a Merkelové. Místo řešení tak znovu přehazují zodpovědnost na členské státy, které ale imigranty do Evropy nezvaly! To udělala kancléřka Merkelová a dopadlo to katastrofálně, jak všichni víme. Vzkázal jsem panu Timmermansovi, aby přestal vyhrožovat a začali jsme řešit věci konečně zdravým rozumem. My totiž žádné migranty přijímat nebudeme!

Petr Mach • Tak ministr Brabec (ANO) upřesnil svůj plán dotování nádrží na dešťovou vodu. Zadržování dešťové vody na zalévání je jistě chvályhodné a tisíce let to lidé dělali bez dotací. Teď budete moci dostat 60 tisíc korun na nádrž, trubky a čerpadla, abyste mohli dešťovou vodou splachovat záchod. Což takhle raději snížit daně, aby pro lidi bylo jednodušší pořídit si sud pod okap? Ne, na to úřední mozek nikdy nepřistoupí. Úřední mozek potřebuje razítka, projekty, dotace a vysoké daně.

Jiří Ovčáček • Akademik J. Drahoš konzultuje s okolím premiéra B. Sobotky z ČSSD možnou prezidentskou kandidaturu. Připomeňme, že právě J. Drahoš v roce 2015 podepsal promigrantskou Výzvu vědců. “Všem, kdo v Evropě hledají útočiště, by mělo být zajištěno bezpečí a důstojné zacházení,” píše se v této výzvě.

Kamil Ostrý • B. Sobotka – „Některé kolegy v ČSSD politika odrhla od života normálních lidí“ Jedním z takových návrhů odtržených od života, uvádí Sobotka, je zrušení usnesení Bohumínského sjezdu, který sociálním demokratům zakazoval spolupráci s komunisty na vládní úrovni. Sobotka je už tak odtržený, že ho nelze slušně komentovat.

(red)

Zveřejněno bez redakční úpravy.

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře