RADNICE INFORMUJE: Analytická část studie je hotova, s názorem veřejnosti se počítá...

RADNICE INFORMUJE: Analytická část studie je hotova, s názorem veřejnosti se počítá i nadále

 

Analytická část územní studie veřejných prostranství ulic 1. máje a Pivovarská ve Vimperku je hotova. Vedení města ji představil David Pavlišta z ateliéru Re:architekti studio. Nyní započne tvorba návrhové části, na kterou mají zpracovatelé 90 dní. Ta již bude obsahovat konkrétní řešení daného prostoru.

 

 

Výsledek analytické části územní studie ovlivnilo lednové setkání s vimperskou veřejností. Obyvatelé města měli možnost vyjádřit své návrhy, připomínky a podněty, které tvůrcům studie sloužily jako důležitý podklad. „Byli jsme mile překvapeni konstruktivní debatou, kterou všichni zúčastnění s námi vedli. Obyvatele Vimperku budoucí podoba a využití tohoto prostoru zajímá a mají chuť se podílet na jeho utváření,“ zhodnotil první setkání s veřejností architekt David Pavlišta.

Se zapojením vimperských občanů se počítá i nadále. Druhé setkání nad studii by se mělo uskutečnit letos v květnu, kdy bude vypracován koncept návrhové části.  V červenci by měl být hotov čistopis a začít projektování. „Předpokládáme, že některé projektové práce bude možné zahájit již dříve,“ říká vimperský místostarosta Jiří Cais.

Město má z dřívější doby hotový projekt na technickou a dopravní infrastrukturu ulice 1. máje, který se týká výměny kanalizace a vodovodu. „Změny, které vyplynou z územní studie, se zásadním způsobem nedotknou tohoto projektu,“ vysvětluje Michal Janče, vedoucí odboru investic a údržby MěÚ Vimperk.

Přípravné stavební práce by podle vedení města měly započít již koncem letošního roku. V první fázi bude upravována ulice 1. máje od křižovatky Fišerka k hotelu Zlatá hvězda. Pokud vše půjde podle plánu, mohlo by být hotovo již do podzimu 2018.

Se zpracovanou analytickou částí studie se v nejbližší době budou moci Vimperští seznámit prostřednictvím webových stránek města a na veřejně přístupných místech v budovách úřadu. „Zde by měli mít také další možnost písemně vyjádřit své návrhy, připomínky a podněty,“ doplňuje Jiří Cais.

Irena MALOTOVÁ, PR a propagace města Vimperk

Ilustrační foto: Radek DAVID, Šumavské noviny

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře