RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vepřové maso s cibulí a pivem podle receptu z Plzeňska. Dobré chutnání!
Suroviny:
1 kg vepřového masa podle chuti
3 cibule
4 stroužky česneku
pivo
sádlo
sůl, pepř
2 lžičky zázvoru
1 lžíce hladké mouky
mladá cibulka
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na větší kousky. Dáme do misky, promícháme se solí a zalijeme pivem tak, aby bylo maso ponořené. Dáme do lednice na noc uležet. Druhý den rukou lehce vymačkáme maso s cibulí, dáme na sádlo opéct. Zalijeme pivním nálevem, který zbyl, přidáme zázvor, dolijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké, zahustíme moukou a necháme projít varem. Neděláme omáčku, ale pouze šťávičku. Přidáme mladou cibulku. Podáváme s opečeným bramborem nebo rýží.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře