RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pro chladné podzimní dny – květáková polévka se...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pro chladné podzimní dny – květáková polévka se strouháním

Suroviny:
1 květák
máslová jíška
1 dcl smetany
sůl, pepř, muškátový květ
zelená petrželka
1 uvařené vajíčko natvrdo
drobení (2 žloutky, 15 dkg krupičky a sůl zapracujeme v tuhé těsto, necháme chvilku odpočinout, pak strouháme na struhadle s většími otvory a necháme oschnout)

Ve slané vodě uvaříme květák, půlku rozebereme na růžičky, druhou polovinu propasírujeme (rozmixujeme). Vývar z květáku zahustíme jíškou, přilijeme smetanu a povaříme. Okořeníme pepřem, solí, květem a přidáme rozmixovaný květák. Do vařící polévky zavařujeme strouhání (drobení) z krupičky. Nakonec vložíme růžičky květáku a na talíři posypeme zelenou petrželkou a jemně nasekaným vajíčkem.
Dobrou chuť!

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře