BÁZUMSKÝ POHÁR: Závodníci se prali se svahem a ukázali divákům své umění

BÁZUMSKÝ POHÁR: Závodníci se prali se svahem a ukázali divákům své umění

Tak se zima na chvíli umoudřila a v sobotu začal v Horní Vltavici svátek neregistrovaných lyžařů. Ti se nemohli dočkat závodu o Bázumský pohár v obřím slalomu.

Za typicky zimního počasí, kdy teplota byla mírně nad nulou, pista výborná a sněhu tak akorát, se sešlo na svahu Nad kovárnou na pět desítek závodníků. Od nejmenších po žáky a žákyně devátých tříd prošli registrací, prohlídkou trati, aby se dočkali dvoukolového závodu. Trať s dvaadvaceti brankami kladla na všechny stejné nároky, a tak krátce po startu se každý spouštěl z pěkného kopce do technické pasáže a po přejetí terénní vlny se dostal do rychlé fáze závodu. Všichni závodníci, jak chlapci tak i dívky, se se svahem prali náramně a ukázali všem přítomným divákům své umění. Z Horní Vltavice, přes Vimperk i Prachatice do Prahy a Mutěnic, i z těchto míst si kluci a dívky přijeli za historický most přes Vltavu zazávodit. Závod se vydařil a všem se povedl, všichni sjeli bez zábran a hany a všichni zanechali v Horní Vltavici výborný dojem.

Poděkování za úspěšný průběh závodu patří především domácím pořadatelům, starostovi Horní Vltavice Jiřímu Fastnerovi, za výborně připravený svah zejména panu Křížovi, Ski klubu Šumava Volary za technickou pomoc, Horské službě Šumava a Informační a strážní službě Národního parku Šumava za zdravotnický dozor. Za to, že závodníci nemuseli dlouho čekat na medaile a diplomy, patří dík Martinovi Černému. Nádherné ceny nejlepším předávali Vladislava Drahošová, vedoucí Ski areálu Horní Vltavice, Martin Černý, starosta obce Stožec, a Zdeňka Lelková za Mikroregion Horní Vltava – Boubínsko.

Co říci závěrem? Je jen škoda, že počasí nepřálo již prvnímu závodu, který se měl jet v Kubově Huti. Po sobotě snad zima nastaví příznivou tvář všem a po tom, co viděla to nadšení na svahu, musí ještě nějakou tu zásobu sněhu dolů na Šumavu poslat.

Další závod je naplánován do Českých Žlebů na 14. února.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY (ve formátu PDF)

Ladislav BERAN

Foto: Miroslav PECKA, více foto zde: http://stounovo.rajce.idnes.cz/Bazumsky_pohar_-_Horni_Vltavice_24.1.2015/

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře