HASIČI: Pět jednotek hasičů zasahovalo v Chvalšovicích při požáru rodinného domu

HASIČI: Pět jednotek hasičů zasahovalo v Chvalšovicích při požáru rodinného domu

Pět jednotek hasičů bylo v úterý 2. srpna povoláno do Dřešína – Chvalšovic k ohlášenému požáru rodinného domu.  

Informaci o požáru obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje v 17:37 hodin prostřednictvím tísňové linky 112. Operační důstojníci na místo vyslali včetně výškové techniky profesionální hasiče ze stanice Strakonice a svolali jednotky SDH obcí Volyně, Čestice, Vacov a Čkyně. Zároveň ihned vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu.
Požár zasáhnul střechu rodinného domu. Když k požáru přijela strakonická profesionální jednotka, měli dobrovolní hasiči z Vacova a Čestic již natažené čtyři útočné proudy, kterými se podařilo dostat požár rychle pod kontrolu. Velitel zásahu již v 18 hodin nahlásil, že požár se dále nešíří, je lokalizován. Tímto rychlým zásahem hasiči uchránili obytnou část domu. Pro úplnou likvidaci požáru však bylo nezbytné zcela rozebrat střešní konstrukci a dohasit všechna ohniska. Zcela uhašen byl požár v 18:27 hodin. Krátce po 20. hodině byl dům předán majiteli, na místě zůstala pro monitoring požářiště čestická dobrovolná jednotka. Její zásah byl ukončen před půlnocí.
Pro obyvatele domu starosta obce zajistil náhradní ubytování. Nikdo z nich nebyl naštěstí zraněn. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 500 000,-. Kvůli příčině vzniku požáru se vyšetřovatel společně s Policií ČR do Chvalšovic vrací dnes, kdy bude pokračovat jejich šetření.

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře