ZDENĚK KUTIL: Je správné, aby zastupitelé věděli, jak městem zřizované firmy pracují...

ZDENĚK KUTIL: Je správné, aby zastupitelé věděli, jak městem zřizované firmy pracují a hospodaří

 

Ptáme se předsedy kontrolního výboru Zastupitelstva města Vimperk Zdeňka Kutila: 

 

V programu nastávajícího třetího zasedání městského zastupitelstva je bod Plán činnosti kontrolního výboru na rok 2015. Znamená to, že budete znovu předkládat loni v prosinci neschválený plán práce?

Nikoliv. V prosinci náš plán práce neprošel hlasováním také proto, že zastupitelé radniční koalice chtěli, abychom předkládali ke schválení vždy jednotlivé konkrétní prověrky. Proto na tento požadavek nyní reagujeme a přicházíme s takovým návrhem.

Co tedy konkrétně máte v plánu, co budete chtít od zastupitelů schválit?

Tak předně je to kontrola smluv uzavřených v roce 2014 a jejich kutil zdenekdodržování u společnosti s ručením omezeným Městské lesy Vimperk. Jedná se o smlouvy uzavřené se subjekty zajišťujícími pro tuto společnost služby a dodávky. Dále pak o uzavřené smlouvy na prodej dřeva, materiálu či jiné služby od této společnosti. Chceme také zkontrolovat veřejnou zakázku Zateplení ZŠ Smetanova Vimperk, tedy dodržování uzavřené smlouvy, provádění a realizace předmětné zakázky.

Proč zrovna tyto dvě kontroly na samý začátek činnosti výboru?

Hodláme postupně zkontrolovat všechny městské společnosti. Myslíme si, že je správné, aby zastupitelé věděli, jak tyto městem zřizované firmy pracují a hospodaří. A pokud jde o zateplení školy na sídlišti, tam nás k rozhodnutí zkontrolovat vede skutečnost, že půjde o jednu z nejvýznamnějších investičních akcí poslední doby. Vždyť její hodnota bude 35 milionů korun.

Jak odhadujete šance na schválení těchto kontrol?

Domnívám se, že by ostatní zastupitelé neměli mít s návrhem problém. Ve své podstatě je to návrh v duchu všech programových prohlášení stran a hnutí zvolených do zastupitelstva. A plně koresponduje s požadavky zastupitelů radniční koalice na minulém zasedání a reflektuje jejich zadání. Jsem přesvědčen, že návrh bude přijat!

Připravil: (zj)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře