RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Recept na medové bochánky je ze Včelné pod...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Recept na medové bochánky je ze Včelné pod Boubínem

MEDOVÉ BOCHÁNKY (Včelná pod Boubínem)

Suroviny:
30 dkg hladké mouky
20 dkg polohrubé mouky
4 plné lžíce medu
10 dkg másla
2 žloutky
5 lžic cukru
1 droždí (kvásek)
špetka soli
250 ml mléka nebo smetany

Žloutky utřeme s cukrem a medem, přidáme mouku, kvásek, rozpuštěné máslo, špetku soli a pomocí mléka vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout.

Připravíme si ořechovou náplň:
20 dkg mletých vlašských ořechů
10 dkg moučkového cukru (můžete přidat podle hořkosti ořechů)
2 vejce (sníh)
2 lžíce rumu

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rum, ořechy a postupně přidáme sníh tak, aby náplň nebyla moc řídká.
Z vykynutého těsta uždibujeme kousky, na pomoučněném vále rozprostřeme do placičky, naplníme, zabalíme jako buchtičku a vytvarujeme do tvaru bochánku. Dáme na pečící papír spojenou stranou dolu. Potřeme máslem a pečeme při 190 st. asi 15 minut, podle velikosti. Po upečení potřeme máslem s rumem a sypeme cukrem. Výborné jsou i s tvarohem.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře