TIP NA VÝLET PO ŠUMAVĚ: Z Rejštejna přes Čeňkovu Pilu, Povydřím, údolím...

TIP NA VÝLET PO ŠUMAVĚ: Z Rejštejna přes Čeňkovu Pilu, Povydřím, údolím Losenice a Zlatého potoka

Strážci Národního parku Šumava znají Šumavu dokonale, především oblasti, ve kterých slouží. Byla by tedy škoda si od nich nenechat poradit nějaký zajímavý tip na výlet, co říkáte?
V nové letním seriálu vám vždy jeden ze strážů doporučí zajímavý výlet i do méně vyhledávaných lokalit, které ale stojí za návštěvu a které mají sami strážci rádi.

První tip je od Jana Pecánka, vedoucího Informační a strážní služby na Modravsku:

Trasa začíná v Rejštejně, odkud se použitím Zeleného autobusu přesunete na Čeňkovu pilu (zde si můžete prohlédnout elektrárnu Vydra 1927 a Čeňkova Pila 1912), soutok Vydry a Křemelné a vznikající Otava.
Dále půjdete Povydřím po červené TZC na Turnerovu chatu (občerstvení, výběh vydry). Odtud po žluté TUC na Zhůří přes bývalou sklárnu Hluboká.
Zhůří – zaniklá obec s vyhlídkou na centrální Šumavu s Roklanem, kde jsou nádherné, květnaté horské louky.
Ze Zhůří pak po zelené TZC – Zlatou stezkou okolo pomníku havárie letadla v roce 1937 na Flusárnu (vyhlídka na Kašperské hory a Kašperk). Přes Kozí hřbety (roztroušené osídlení, šumavské chalupy) do údolí Losenice.
Od soutoku se Zlatým potokem (v okolí štoly po dolování zlata) po silničce (neznačeno) údolím řeky zpět do Rejštejna (důlní městečko, které díky stavební uzávěře nebylo poškozeno novou výstavbou, kostel Sv. Bartoměje se hřbitovem, býv. sklárna v části Klášterský mlýn).
Doporučuji pevnou obuv, občerstvení si můžete dopřát na Čeňkově Pile, Turnerově chatě, nebo v Rejštejně.

vzdálenosti:
BUS 5km
pěšky 17km
převýšení 450 m

Text a foto: (npš)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře