S ÚSMĚVEM JDE VŠECHNO LÉPE: Úsměv nic nestojí, ovšem jeho účinky...

S ÚSMĚVEM JDE VŠECHNO LÉPE: Úsměv nic nestojí, ovšem jeho účinky způsobují divy a zázraky

Úsměv je něco, co dokáže měnit naše životy, situace, rozhodnutí a má v sobě velikou moc. Možná jste nad tím nikdy nepřemýšleli, ale je to tak. Ráda bych se s Vámi podělila o můj malý příběh.

Nedávno jsem jezdila na kurz do krajského města. Představte si, že se máte dostavit na místo určení v přesný čas. Jediné co víte, je asi tak přibližný směr. Jako správný účastník jsem se naučila možnosti spojů, jak se dostat na kurz. Ke svému překvapení zjišťuji, že mám velmi málo času na přestup. Vystoupím mezi prvními z autobusu, rychle na přechod a již z dáli vidím blížící se spoj, který zaručeně jede mým směrem. A ouha, nějak se z hlavy vykouřily všechny možnosti čísel městských autobusů. Přesto se nevzdávám a dobíhám k předním dveřím. Na můj dotaz, zda-li by se mohlo jednat o správný spoj, dostávám velmi strohou odpověď. Vypadá to tak, že pana řidiče velmi obtěžuji a cítí se vysílen svoji odpovědí. Ale zase musím, uznat, že svoji odpověď jsem dostala. Přesto jsem byla ráda, že jede mým směrem, a tak s úsměvem jsem poděkovala a nastoupila.

Druhý den se situace opakovala, jen s tím rozdílem, že jsem věděla, že je to správný autobus. S úsměvem jsem pána pozdravila a on mi i odpověděl, což byl úspěch. A tak se to opakovalo i další dny. Jen pan řidič se usmíval víc.

Jednoho dne jsme měli zpoždění a můj autobus se dal již do pohybu. I když jsem běžela, na zastávce bych ho zaručeně nestihla. Stalo se něco, co by nikdo neočekával. Pan řidič mi zastavil a s úsměvem vyzval, ať nastoupím. Byla jsem velmi překvapená, ale šťastná.

Při poslední jízdě jsem se s ním rozloučila, že mi zde již kurz končí a ráda bych mu poděkovala. Když jsem vystoupila, ještě dlouho mi s úsměvem mával na rozloučenou.

A víte co bylo na počátku? Slušné chování a úsměv. Usmívající prodavačka nebo úřednice, dělník nebo vedoucí, dítě nebo stařec jsou pokladem mezi námi. Úsměv nic nestojí, ovšem jeho účinky způsobují divy a zázraky. Vyzkoušejte a uvidíte.

Petra LITVANOVÁ

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře