ŠUMAVA: Zelené autobusy vyjedou letos v pondělí 13. června a budou jezdit...

ŠUMAVA: Zelené autobusy vyjedou letos v pondělí 13. června a budou jezdit denně až do neděle 18. září

Zelené autobusy, které zajišťují sezónní veřejnou dopravu pro návštěvníky i místní obyvatele v Národním parku Šumava, vjíždí letos již do 21. sezóny. Za celou dobu přepravily více než dva miliony návštěvníků!
Letos autobusy vyjedou v pondělí 13. června a budou jezdit denně až do neděle 18. září.

 

 

Nositelem projektu Zelené autobusy je Správa NP Šumava za velkorysé podpory Jihočeského kraje, Plzeňského kraje a mikroregionu Šumava – západ prostřednictvím měst a obcí: Sušice, Železná Ruda, Prášily, Srní, Kašperské Hory, Rejštejn, Modrava, Horská Kvilda, Kvilda, Borová Lada, Nová Pec.

Hlavním partnerem jsou České dráhy, a.s. (ČD). Přepravu smluvně zajišťuje ČSAD autobusy Plzeň a.s. Jízdné je dle standardních tarifů.

Detailní informace o linkách, jízdném i výhodné jednodenní jízdence získáte v informačním letáku (připravuje se) nebo na jakémkoliv informačním středisku Správy NP Šumava.

Na území Jihočeského kraje budou v Zelených autobusech (na linkách Nová Pec-Jelení Vrchy, Horská Kvilda-Bučina) akceptovány jednodenní jízdenky Jikord plus.

Jednodenní jízdenka NP-Ticket

Celý den můžete jezdit Zelenými autobusy (i s několika dalšími smluvními přepravci) díky celodenní jízdence NP-Ticket.

Platí a je v prodeji po celou dobu provozu (13. 6. – 18. 9. 2016) a její cena je 80 Kč. Více o jejích výhodách v informačním letáku.

Platí na linkách Zelených autobusů v úsecích: 440840 Železná Ruda – Kvilda – Stachy, 433710 Horská Kvilda – Kvilda – Bučina, 433570 Sušice – Kvilda, 433565/433700 Sušice – Prášily, 370843 Nová Pec – Jelení Vrchy.
Více na: www.csadplzen.cz/sumava

Partnerem projektu se staly České dráhy, které v období 13. 6. – 18. 9. 2016 akceptují NP-Ticket na těchto tratích a úsecích: 190 České Budějovice – Strakonice – Plzeň, 194 České Budějovice – Černý Kříž, 195 Rybník – Lipno nad Vltavou, 196 České Budějovice – Summerau (Linz), 197 Číčenice – Nové Údolí , 198 Strakonice – Volary,

Lipno lanovka – Lipno nad Vltavou ž.st. – Svatý Tomáš.

Dále v autobusových linkách ČD: Lenora ž.st. – Kvilda, Nové Údolí ž.st. – Dreisessel/Třístoličník, Český Krumlov – Holubov – Kleť lanovka – Holašovice, Lipno nad Vltavou – Černá v Pošumaví, Lipno nad Vltavou – Svatý Tomáš, Strakonice – Kvilda, Černá v Pošumaví – Aigen – Linz

NP tikety budou uznány od ČD ve všech pravidelných vlacích na uvedených spojích (nikoliv ve zvláštních vlacích – parní jízdy ap.) a v busech ČD na uvedených linkách. Uznány budou pro jednu jízdu v každém směru na trati nebo lince, a to v den uvedený na jízdence NP tiket a v den následující.

Recipročně budou uznávány jízdenky ČD na linkách Zelených autobusů.

Více na: www.cd.cz/cdsumava

(tznpš)

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře