TIP NA VÝLET: Fascinující pohled na Alpy a zejména Dachstein je z...

TIP NA VÝLET: Fascinující pohled na Alpy a zejména Dachstein je z tohoto místa ojedinělý

Vážení Vimperští, zdravím přes kopec a zasílám vám jeden tip na výlet: České Žleby – Krásná Hora a přes Mlaka zpět.

Krásná Hora a její okolí – nádherné místo, kde byla Šumava dříve za drátem, a tak asi tolik neutrpěla. Procházka z Českých Žlebů přes Mlaka nabízí vše, co lidé vidět chtějí. Horské masivy, močál a stále mohou nalézt i místa, kde stály domy této osady. Fascinující pohled na Alpy a zejména Dachstein je z tohoto místa ojedinělý.

Kdo udělá tento kruhový výlet, tak si ani neuvědomuje, že míjí tři horstva; začíná vpravo masivem Boleticka s Knížecím stolcem, přes něj je  přímo před ním Trojmezenská s Hochsteinem a po cestě přes Mlaka do Českých Žlebů vidí Haidl s rozhlednou, ale zejména tajemný Luzný a celý masiv od něj až k Obrovci.

Přátelé, až se sem vypravíte, nezapomeňte chvilku postát v těchto místech a vychutnat ten klid a mír a třeba se ve snech vrátit do dob, kdy hodný čert s panem Rosenauerem na zádech letěli hledat, kudy že jeho kanál poteče.

Nádherná procházka s ještě lepšími výhledy. Za jasného počasí jsou vidět i Alpy. Jde o jedno z kouzelných míst Šumavy. Bohužel, není zde najeta bílá stopa, neboť je málu sněhu a strojově nelze upravovat.

Text a foto: Ladislav BERAN

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře