KRAJSKÉ LISTY: Šumava musí mít svůj vlastní zákon! Říká to hejtman Zimola...

KRAJSKÉ LISTY: Šumava musí mít svůj vlastní zákon! Říká to hejtman Zimola a všichni s ním souhlasí

 

 

 

Další pravidelné setkání jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly se všemi poslanci a senátory, kteří byli zvoleni za Jihočeský kraj do poslanecké sněmovny a senátu, se uskutečnilo začátkem tohoto týdne na krajském úřadě v Českých Budějovicích.

Setkávání s politiky, kteří zastupují kraj v obou komorách parlamentu, má podle hejtmana Jiřího Zimoly smysl právě v tomto kraji. „Jihočeští poslanci a senátoři jsou aktivními zákonodárci, takže je velmi důležité, abychom byli vzájemně informováni o tom, co Jihočeský kraj chystá a naopak, jaké zákony se připravují v Praze,“ vysvětlil hejtman Zimola.

Jak dále nejvyšší představitel kraje uvedl, jsou v současné době aktuálními tématy doprava či například návrh na zpoplatnění vynětí pozemků ze zemědělského půdního fondu, což by znatelně prodražilo výstavbu silnic či dálnice. Na některých věcech se zákonodárci shodují bez ohledu na politický dres.

„Řešili jsme také opravy silnic, obchvat Lišova, financování domů dětí a mládeže či základních uměleckých škol i připravované zcivilnění části vojenského újezdu Boletice. Všichni se zároveň shodujeme na tom, že Šumava musí mít svůj vlastní zákon, jinak se na jejím území nedobereme nikdy žádných pravidel,“ naznačil Zimola.

Celý článek najdete na webu Krajské listy ZDE:

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře