RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Masopustní koblihy podle receptu z Nahořánek

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Masopustní koblihy podle receptu z Nahořánek

 

Suroviny:

1 kg polohrubé mouky
hrst hladké mouky
5 dkg rozpuštěného másla
1-2 lžíce cukru
1 vanilka (vanilkový cukr)
5 žloutků
1 celé vejce
3- 4 lžíce rumu
citrónová kůra
kvásek z 5 dkg droždí
1/2 l mléka

Zaděláme řídší těsto, které necháme kynout. Poté rukama tvoříme koblížky, které plníme marmeládou. Balíme jako buchty. Já těsto vyválela a dělala klasickým způsobem. Měla jsem nějakou tekutější marmeládu.
Necháme ještě kynout. Smažíme v kastrůlku a sypeme cukrem.
Dobrou chuť!

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

 

Komentáře

komentářů