RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Slavnostní závitky. Opravdová bašta podle receptu z Nahořánek

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Slavnostní závitky. Opravdová bašta podle receptu z Nahořánek

Suroviny:
plátky kýty podle počtu strávníků
5 stroužků česneku + 1 do pekáčku
dobromysl (oregáno)
5 lžic hrášku
plátky uzeného podle počtu plátků
sádlo
cibule
1 dcl smetany
sůl, pepř
hladká mouka
1 lžička zázvoru

Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Pět stroužků česneku utřeme, smícháme s nasekaným oregánem a rozpuštěným kouskem sádla. Plátky touto směsí potřeme a necháme chvilku odležet. Na každý plátek dáme uzené a trochu hrášku (2 lžíce dáme stranou), zavineme do závitků, spojíme párátky nebo ovážeme nití.
Smícháme mouku s 1/2 lžičkou zázvoru a závitky v nich obalíme. Opečeme na sádle, dáme do pekáčku i s výpekem, přidáme k nim cibulku nakrájenou na větší kousky a nasekaný česnek. Podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme, dokud není maso měkké. Maso vyjmeme, výpek přecedíme, přidáme smetanu, hrášek a krátce povaříme. Musí to být šťávička ne omáčka. Vrátíme maso a krátce prohřejeme.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

This slideshow requires JavaScript.

Komentáře

komentářů