RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Masové plátky se zeleninou a krupicové knedlíčky (ze...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Masové plátky se zeleninou a krupicové knedlíčky (ze Strašínska)

Ilustrační foto

 

Tento recept jsem našla z roštěnky na Strašínsku a z vepřového na Vacovsku. Tak si vyberte sami, jaké maso použijete.

Suroviny:
plátky pečeně nebo roštěnek
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel + pár listů kapusty )
anglická slanina
2 cibule
máslo
sůl, pepř
máslová jíška z 10 dkg másla

Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Roštěnky opečeme na másle, vepřové není nutné. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem, dáme polovinu masa, na ně navrstvíme zeleninu, další vrstvou je anglická slanina, na ní dáme cibuli nakrájenou na kolečka a uzavřeme masem. Podlijeme vodou nebo vývarem, uzavřeme a pečeme v troubě při 200 st. asi 1 hodinu.

Maso se slaninou vyjmeme a dáme na talíř. Zeleninu scedíme a přepasírujeme. Na másle uděláme hladkou jíšku, kterou zalijeme výpekem z pekáčku, popř. doředíme a povaříme. Přidáme přepasírovanou zeleninu, dochutíme a prohřejeme. Jako přílohu podáváme krupicové knedlíčky.

Krupicové knedlíčky (asi na 3 porce):
1/4 l mléka
10 dkg krupice
kousek másla
2 rohlíky (kostičky)
petrželka
2 vejce
sůl

Svaříme mléko s krupicí a máslem a solí na hustou kaši. Necháme vychladit. Rohlíky osmahneme na másle a spolu s vejci a petrželkou zamícháme do kaše. Tvoříme knedlíčky, které vaříme v osolené vroucí vodě asi 10 minut.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře