RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Tip na dobrou večeři, to jsou bramborové placky...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Tip na dobrou večeři, to jsou bramborové placky s kyselým zelím

 

Sváteční bramborové placky s kyselým zelím. Je to dobrá večeře. Podávají se s kyselým zelím nebo zelným salátem.

Suroviny:
90 dkg – 1 kg brambor vařených ve slupce
1 pór nebo 2 mladé cibulky
25 dkg kyselého zelí
2 vejce
10 dkg krupice
15 dkg anglické slaniny
sůl, pepř, česnek (podle chuti), sádlo

Brambory nastrouháme, zelí posekáme, pór a slaninu drobně nakrájíme. Přidáme vejce, krupici, osolíme, opepříme a podle chuti dáme česnek. V ruce tvoříme placičky, které smažíme na sádle.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

This slideshow requires JavaScript.

Komentáře

komentářů