RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Kornoutky z kláštera (recept z roku 1945 je z Horažďovic)
Kornoutky jsou moc dobré, podle původního receptu se plní šlehanou smetanou a zdobí zavařenou višní. Já je plním na stůl tvarohem se šlehačkou, ale jsou dobré i lehčím nugátovým krémem. Peču je z bílků, které střádám.
Suroviny:
10 dkg mletých ořechů (můžete i mandle)
20 dkg moučkového cukru
10 dkg polohrubé mouky
8 bílků (nešlehat)
Vše spojíme na řídkou kaši. Na pečící papír děláme kolečka (udělám si vždy šablonu skleničkou), nedělejte vysokou vrstvu, jinak se špatně točí, a rychle je pečeme při 210 st. asi 4 minuty. Hotové stáčíme do kornoutku. Pracujeme rychle, jinak se lámou. Pokud chladnou, dejte klidně zpátky na pár sekund do trouby. Konce kornoutků namáčíme v čokoládě a můžeme je i pocákat celé.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře