RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Medové cukroví

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Medové cukroví

 

Tento recept mám po manželovo mamince, tohle cukroví peču už od svatby z dvojité dávky a myslím, že nikdy nebude chybět na našem stole. Cukroví se spojuje jahodovou marmeládou, doporučuji to dodržet, je opravdu nejlepší. Ostatní jsou ostré.

Těsto:
25 dkg hladké mouky
7 dkg moučkového cukru
10 dkg másla
2 žloutky
6 dkg medu (asi 1 vrchovatá lžíce)
kůra z 1 citrónu
špetka tlučeného (mletého) kardamomu

jahodový džem nebo marmeláda na spojení

Vypracujeme těsto, které necháme 24 hodin v lednici odpočívat. Vyválíme plát a vykrajujeme kytičky. Pečeme při 185 st. asi 5-6 minut. Spojujeme marmeládou. Už necukrujeme.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře