RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Medové cukroví
Tento recept mám po manželovo mamince, tohle cukroví peču už od svatby z dvojité dávky a myslím, že nikdy nebude chybět na našem stole. Cukroví se spojuje jahodovou marmeládou, doporučuji to dodržet, je opravdu nejlepší. Ostatní jsou ostré.
Těsto:
25 dkg hladké mouky
7 dkg moučkového cukru
10 dkg másla
2 žloutky
6 dkg medu (asi 1 vrchovatá lžíce)
kůra z 1 citrónu
špetka tlučeného (mletého) kardamomu
jahodový džem nebo marmeláda na spojení
Vypracujeme těsto, které necháme 24 hodin v lednici odpočívat. Vyválíme plát a vykrajujeme kytičky. Pečeme při 185 st. asi 5-6 minut. Spojujeme marmeládou. Už necukrujeme.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře