RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pečené kuře s nádivkou podle receptu ze Strašínska

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pečené kuře s nádivkou podle receptu ze Strašínska

Ilustrační foto

 

Suroviny:
kuře
sůl
máslo
mletý pepř
drcená saturejka
mletá paprika

Nádivka:
2 rohlíky nebo žemle
1 dcl smetany 26
cibulka
2 lžíce másla
čerstvá petrželka
sůl, pepř
muškátový oříšek
10 dkg uzeného
5 dkg mandlových lupínků
5 – 8 dkg strouhanky
2 vejce (sníh)

 

Kuře omyjeme a vetřeme do něj sůl, pepř a saturejku.

Necháme odpočinout a připravíme si nádivku.

Na másle osmahneme zlehka cibulku (já použila jarní) a necháme trochu vychladit.

Nakrájíme žemle a zalijeme je smetanou, do které jsme zašlehali žloutky.

Necháme nasáknout.

Promícháme spolu s cibulkou, přidáme uzené, petrželku, špetku strouhaného oříšku, sůl, pepř, strouhanku a mandle.

Zamícháme a lehce zapracujeme sníh.

Kuře naplníme, zašijeme (nebo spíchneme párátky), dáme do pekáčku spolu s máslem a pečeme.

Před dopečením potřeme máslem s paprikou a necháme utvořit kůrčičku.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře