POLICIE ČR: Jezděte opatrně! Na našich silnicích zahynulo od počátku roku již...

POLICIE ČR: Jezděte opatrně! Na našich silnicích zahynulo od počátku roku již 52 osob

Jihočeské silnice byly v týdnu od 14. do 20. září opět svědkem tragické dopravní nehody, při které zemřel jeden člověk. Byla to nehoda, ke které došlo v sobotu 19. září v katastru obce Jarošov nad Nežárkou,. Kromě této tragické nehody pak policisté evidují dalších 80 nehod, při kterých byly čtyři osoby těžce zraněny a 64 osob utrpělo lehká zranění. Ve 14 případech zjistili policisté u řidičů alkohol. Při nehodách vznikla škoda za více než 6,5 milionů korun. Nejvíce nehod bylo tradičně na Českobudějovicku, celkem 35, pak na Táborsku, kde bylo 10 dopravních nehod.
Jedna ze závažných nehod se stala dne 14. září v ranních hodinách mezi obcemi Markvarce a Dačice. Řidič nákladního vozidla značky Scania s návěsem najel v mírném stoupání na pravou nezpevněnou krajnici, která se utrhla a v důsledku toho se souprava převrátila na pravý bok. Protože nebyl řidič za jízdy připoután, utrpěl při převrácení vozidla těžké zranění a musel být převezen do nemocnice. Při nehodě nebyl nikdo další zraněn. Škoda dosáhla výše téměř půl milionu korun. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu.
Štěstí v neštěstí měla řidička osobního vozidla značky Ford, která jela dne 16. září krátce po půlnoci ve směru od Třeboně na Lomnici nad Lužnicí. Při projíždění levotočivé zatáčky se plně nevěnovala řízení a vyjela vpravo mimo vozovku, kde čelně narazila do stromu. Přitom utrpěla těžká zranění, se kterými byla převezena do českobudějovické nemocnice. Na vozidle vznikla škoda za 80 000 korun.
Na našich silnicích zahynulo od počátku roku již 52 osob. Policisté řidiče varují, aby byli opatrní a teď v době, kdy se objevují ranní mlhy a často prší, aby věnovali řízení maximální pozornost a byli předvídaví.
POLICIE ČR
0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře