MARTIN KUPKA: Chování Radmily Kleslové, místopředsedkyně ANO, je neuvěřitelnou drzostí

MARTIN KUPKA: Chování Radmily Kleslové, místopředsedkyně ANO, je neuvěřitelnou drzostí

Je neuvěřitelnou drzostí, že místopředsedkyně hnutí ANO Radmila Kleslová ihned poté, co se objevila zpráva o tom, že díky své smlouvě se společností ČEZ pobírá 100 000 Kč měsíčně, tuto smlouvu sama okamžitě nevypověděla a neomluvila se.

Střet zájmů, kterého se dopustila, bije do očí. Prostě nejde být místopředsedkyní ANO, jehož předseda je ministrem financí, a vedle toho mít smlouvu na finanční plnění s polostátním subjektem, který spadá do gesce ministra financí.

Pokud by se něco takového stalo před pár lety, byl by každý politik, který se podobného střetu zájmů dopustí, médii křižován. V „nové době“ je však paní Kleslová takřka oslavována za to, že její smlouva s ČEZ nebude na konci roku 2015 prodloužena.
Nové standardy, které do české politické kultury přineslo hnutí ANO, jsou výsměchem všem, kteří doufali, že hnutí zlepší politickou kulturu. Stal se pravý opak. Výmluva na to, že paní Kleslová má v ČEZ smlouvu od doby, kdy se „kamarádila“ s ministrem průmyslu Grégrem, neobstojí. V té době totiž nebyla místopředsedkyní hnutí, jehož předseda je zároveň ministrem financí. Uvidíme, zda se paní Kleslová za svůj střet zájmů omluví a konečně si vybere, zda chce dělat politiku, či byznys…
Martin KUPKA, místopředseda ODS
0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře