RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Lešina s krkoškou; známe ji také pod názvem uhlířina
LEŠINA S KRKOŠKOU
Dnes jsem dohledala nějaké šumavské výrazy pro jídlo. Spousta vychází z němčiny, ale určitě některé znáte. Tak je budu občas zařazovat.
Dnešní jídlo možná znáte pod názvem uhlířina a krkoška je krkovice.
Suroviny na lešinu:
1/2 kg brambor (klasicky uvařit s kmínem a solí)
2 vejce
3 lžíce hrubé mouky
6 lžic krupice
sůl
2 cibule
sádlo
uzená krkovice
Brambory uvaříme. Z vajec, mouky, krupice a soli uděláme těstíčko, ze kterého lžičkou vykrajujeme noky a vaříme ve vodě asi 5 minut.
Na sádle osmahneme cibulku, na ní opečeme maso. Vyjmeme a do cibulky dáme brambory a noky. Promícháme a dochutíme.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře