RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Lešina s krkoškou; známe ji také pod názvem...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Lešina s krkoškou; známe ji také pod názvem uhlířina

LEŠINA S KRKOŠKOU

Dnes jsem dohledala nějaké šumavské výrazy pro jídlo. Spousta vychází z němčiny, ale určitě některé znáte. Tak je budu občas zařazovat.
Dnešní jídlo možná znáte pod názvem uhlířina a krkoška je krkovice.

Suroviny na lešinu:
1/2 kg brambor (klasicky uvařit s kmínem a solí)
2 vejce
3 lžíce hrubé mouky
6 lžic krupice
sůl

2 cibule
sádlo
uzená krkovice

Brambory uvaříme. Z vajec, mouky, krupice a soli uděláme těstíčko, ze kterého lžičkou vykrajujeme noky a vaříme ve vodě asi 5 minut.
Na sádle osmahneme cibulku, na ní opečeme maso. Vyjmeme a do cibulky dáme brambory a noky. Promícháme a dochutíme.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře