RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vepřová plec pečená v mléce (staročeský recept)

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vepřová plec pečená v mléce (staročeský recept)

Tohle výborné jídlo jsem si vypůjčila od skvělého kuchaře Pavla Ebra. Spoustu dalších receptů najdete i na jeho stránkách Vaření mne baví.
Popis je autora.
Kilo plece, litr mléka, 8 velkých stroužků česneku, muškátový oříšek, pepř, sůl.
Maso na plátky zalijeme mlékem, přidáme celé stroužky česneku, špetku oříšku, sůl a pepř.
Druhý den maso povaříme v mléce a dáme pomalu péct do trouby. Pozor – mléko může přetéct, proto okraj hrnce potřeme máslem a přesto raději hlídáme.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře