SILVESTROVSKÉ VLAKY: Letos komiksové, plné záhad, superhrdinů i krásných žen

SILVESTROVSKÉ VLAKY: Letos komiksové, plné záhad, superhrdinů i krásných žen

Je tady opět konec roku a s ním i tradiční jízdy zvláštních silvestrovských vlaků. Skoro se nechce uvěřit, že letos pořádá Stifterův pošumavský železniční spolek již patnáctý ročník. V průběhu těch uplynulých let se s námi cestující podívali mezi detektivy, piráty, na divoký západ, prožili pohádku i horor, přenesli se do středověku i budoucnosti a zažili mnoho dalších a neopakovatelných zážitků. Ani v letošním roce nechceme tuto tradici porušit a proto se 31. prosince vydají čtyři páry zvláštních vlaků z Vimperka na Kubovu Huť a zpět.
Letošní ročník se bude nést v duchu komiksovém, plném záhad, neohrožených superhrdinů, krásných žen i šílených vědců. Chcete –li tedy poslední den v roce potkat partu ze Čtyřlístku, poměřit sílu se Supermanem, zamířit s Rychlými šípy do Stínadel nebo zjistit kdo chce zabít krásnou Jessii, není nic snazšího. Stačí jen nastoupit do některého ze zvláštních vlaků Silvestrovského Interlokálu a vydat se s námi na Kubovu Huť.
Zvláštní vlaky Českých drah, které se od loňského roku staly spolupořadatelem akce, odjíždí z vimperského nádraží v 7:46, 10:12, 11:52 a 13:46. Na nejvýše položené a páté nejkrásnější železniční stanici v Čechách bude pro cestující nachystáno tradičně občerstvení, prohlídka techniky Horské služby, úřadovna vlakové pošty a pojízdná pohádková kancelář. Zájemci si zde budou moci zakoupit upomínkové předměty, odeslat přání do Nového roku i získat speciální silvestrovská razítka. Další možností je absolvovat silvestrovský výstup na vrchol Boubína, kde bude pro úspěšné horolezce připraven pamětní certifikát, pohled a razítko.
Odjezdy zpět z Kubovy Hutě jsou v 8:50, 11:00, 12:50 a 14:50, příjezdy do Vimperka pak v 9:15, 11:35, 13:15 a 15:15. Jako v minulých letech jsme zachovali přímé spojení prvním a posledním zvláštním vlakem ve směru ze/do Strakonic (Strakonice odjezd 6:27, příjezd 16:47) a nově též pozdější přímý vůz od pravidelného vlaku ČD (odjezd ze Strakonic 9:09). Tradiční je též lokomotiva „Bardotka“ v barvách dopravce ČD Cargo.
Také jízdné zůstalo beze změny, za zpáteční jízdenku Vimperk – Kubova Huť a zpět zaplatí dospělí 50,- Kč, děti od 6 do 15 let 40,- Kč, jednosměrná jízdenka je pro všechny za 30,- Kč. Děti do 6 let a zvířátka přepravíme zdarma. Přeprava kočárků, lyží, sání a bobů je bezplatná, pouze však do vyčerpání kapacity. Na trase Strakonice – Vimperk a zpět platí běžné jízdné Českých drah. Podrobné informace o jízdách zvláštních Silvestrovských vlaků naleznete na našem webu spzs.sweb.cz a na plakátech.
Proč tedy nestrávit závěr roku v komiksovém vlaku, s námi na Kubově Huti.

Vladislav ŠLÉGR

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře