RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Zapečený guláš – rychlé jídlo,lehká chuť vína a...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Zapečený guláš – rychlé jídlo,lehká chuť vína a jablíčka (1912)

Suroviny:
1,5 kg brambor
70 dkg masa
1 cibule
1 jablko
tymián, dobromysl (hrubě nasekané)
máslo
2 dcl bílého vína
máslová jíška
sůl, trocha červené papriky
3 stroužky česneku
voda

Brambory, maso a jablíčko nakrájíme na kostičky.
Na másle zpěníme hrubě pokrájenou cibulku, jablíčko a bylinky.
Přidáme maso, osolíme a necháme pouze zatáhnout.
Dáme na talíř. Do stejného hrnce dáme kostičky brambor (1/2), osolíme, přidáme masovou směs, do které jsme přidali utřený česnek, a navrstvíme zbytek brambor. Brambory vždy lehce osolíme. Zalijeme vínem a zhruba 2 dcl vody. Přiklopíme a dáme péct do trouby. Při 200 st. pečeme asi 1 hodinu.
Hrnec vyndáme, přidáme máslovou jíšku s troškou papriky, promícháme a vrátíme nezakrytý hrnec na 10 – 15 minut do trouby.
Dobrou chuť!

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře