RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bramborový toč se zelím (z Plzeňska)

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bramborový toč se zelím (z Plzeňska)

 

1/2 kg syrových brambor
1/2 kg vařených brambor ve slupce
3 vejce
2 dcl vlažného mléka
50 g droždí (kvásek)
20 dkg polohrubé mouky
3 stroužky česneku
40 dkg kysaného zelí
20 dkg uzeného špeku nebo slaniny
sůl, majoránka, pepř

10 dkg sádla

 

Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme vodu.

Dáme do mísy, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, kvásek, mouku, mléko a koření.

Vypracujeme těsto, které necháme kynout.

Do vykynutého těsta přidáme slaninu a zelí.

Rozehřejeme sádlo, polovinou vytřeme pekáč, dáme těsto a pomažeme druhou polovinou sádla.

Pečeme do křupava.

Podáváme se zeleninou nebo omáčkou.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře