RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bramborový toč se zelím (z Plzeňska)
1/2 kg syrových brambor
1/2 kg vařených brambor ve slupce
3 vejce
2 dcl vlažného mléka
50 g droždí (kvásek)
20 dkg polohrubé mouky
3 stroužky česneku
40 dkg kysaného zelí
20 dkg uzeného špeku nebo slaniny
sůl, majoránka, pepř
10 dkg sádla
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme vodu.
Dáme do mísy, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, kvásek, mouku, mléko a koření.
Vypracujeme těsto, které necháme kynout.
Do vykynutého těsta přidáme slaninu a zelí.
Rozehřejeme sádlo, polovinou vytřeme pekáč, dáme těsto a pomažeme druhou polovinou sádla.
Pečeme do křupava.
Podáváme se zeleninou nebo omáčkou.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře